Rekkehus steg med 820.000 kroner på to år

Publisert
25. mai 2016

Betalte over 3 millioner for 57 kvadratmeter i Bærum.

Da eiendomsmegler Edvard Chapsang solgte leiligheten på Juterudåsen i 2014 betalte kjøperne 2,33 millioner kroner.
 
To år senere solgte de leiligheten, hyret inn samme megler, og fikk en prisstigning på 820.000 kroner.
 
– Det var en god pris, det er det ingen tvil om. Det viser hvordan markedet er. Det er lite til salgs og de som er på jakt blir veldig konsentrerte mot de få objektene som er ute. Nå skal det også sies at disse leilighetene nok har ligget litt lavt i pris tidligere, sier eiendomsmegler i Eie, Edvard Chapsang.

Annonse

 
Leiligheten med ett soverom fra 1983 gikk unna for 3.150.000 kroner. Det var 400.000 kroner over prisantydningen på 2,75 millioner kroner. Du kan lese mer om boligpriser på Botrend her.
 
Det var 13-14 stykker på liste og flere budgivere, de fleste unge.
 
– Det er få av disse to-romsene i dette sameiet og dette området. Det gir en knapphetsfaktor med mange interessenter når det først kommer til salgs, sier Chapsang som også trekker frem sentral beliggenhet og leilighetens innhold som avgjørende faktorer.
 
– Det er en innholdsrik to-roms med stort soverom med masse garderobeplass, stort bad, to tilgjengelige boder og et stort og praktisk kjøkken. Det er kort vei til toget, dagligvare og sentrum samtidig som du bor i et rolig område. Dette gjør at det blir svært attraktivt, selv for de unge, sier Chapsang.
 
I Oslo gikk denne loftsleiligheten uten heis 800.000 kroner over takst.

Uterommet var trekkplaster

Leiligheten har ingen gjenboere og en stor, usjenert terrasseplatting på ca. 22 kvm og egen hagedel. Nettopp uterommet trakk mange interessenter til leiligheten, tror Chapsang.
 
– Hagen og terrassen hadde mye å si. Alle gikk ut for å føle hvordan det var der. Denne hagen blir en ekstra stue hvor du har sol fra morgen til ettermiddag.
 
Hekken rundt uteplassen skjermer for utsyn samtidig som man har god utsikt til de nærliggende boligområdene. Ifølge Chapsang er det kun Haslum som kan måle seg med områdets gode miks av boliger i ulike størrelser. Noe som også gjør at de fleste blir værende og flytter innenfor samme postadresse.
 
I Asker gikk dette rekkehuset 1 million over takst.
 

– Du har både små og store enheter i nærheten. Alt fra to-, til tre og fire-roms leiligheter, typiske rekkehus, eneboliger i alle prisklasser. Mange trives og velger å flytte på seg lokalt i og med at det er en så god spredning på enhetene, sier Chapsang.
 
Han merker godt at den ekstreme tilflytningen fra Oslo påvirker interessen og salgsprisen på enheter i Bærum.
 
For de høye prisene i hovedstaden gjør at stadig flere trekker utover kommunegrensene når de skal kjøpe bolig. De siste 12 månedene har prisutviklingen i Oslo steget med hele 10,5 prosent.

Godt over gjennomsnittlig kvadratmeterpris

Leiligheten har et primærrom på 57 kvadratmeter – noe som gir en kvadratmeterpris på 55.263 kroner. Den gjennomsnittlige prisen per kvadratmeter i Bærum i april var på 49.900 kroner.
 
Det var en oppgang på 1,9 prosent fra måneden før, ifølge markedsområdsleder for Asker og Bærum i DNB Eiendom, Gro Kirckhoff.
 
– Skal prisene dempes, må det enda flere boliger ut, og det bør settes inn tiltak for å få opp tilbudet, sa Kirckhoff da Eiendom Norges boligprisstatistikk for april ble lagt frem.
 
En drøy uke etter at prisstatistikken ble lagt frem gikk en leilighet på 34 kvadratmeter på Hosle unna for 2,2 millioner. Det gir en svimlende høy kvadratmeterpris på nesten 65.000 kroner.
 
– Det er mye for en liten leilighet. Men dette er hva markedet er villig til å gi i disse dager, sa eiendomsmegler og daglig leder ved Krogsveen avdeling Eiksmarka-Østerås, Kristoffer Stormfelt.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.