Rekordår for dyre boliger

Publisert
22. november 2016

Aldri før solgt så mange dyre eiendommer.

I følge Dagens Næringsliv blir 2016 et rekordår for omsetning dyre boliger.
 
Så langt i år er det tinglyst 13 boliger over 40 millioner kroner, og aldri tidligere har det vært omsatt like mange dyre boliger i løpet av et år,  skriver avisen.
 
Les flere eiendomsnyheter på Botrend
 

Annonse

Med noen unntak i Holmenkollen og  Nesøya , viser omsetningslisten for 2016 at det er Bygdøy og Gimle som topper statistikken over dyre eiendommer.
 
På sensommeren solgte  Bavaria-millionær May Len Stensaker Vesthellinga  på Nesøya for rundt 60 millioner kroner. Boligen er på hele 1.000 kvm, og regnes blant  Asker og  Bærums  flotteste eiendommer.
 
– Det er en epoke som er over. Vesthellinga 3 har vært et enormt prosjekt, som har tatt meg 12 år. Det har vært et fantastisk sted både å utvikle og bo på, men alt til sin tid, sa hun til Budstikka tidligere i år.
 
Dyre eiendommer har fått en reprise
 
 

Bra driv

Salget av Stensakers eiendom endte med budrunde mellom to kjøpere.
 
Botrend  har flere ganger skrevet om omsetninger av dyre boliger i Oslo-distriktet. I juni opplevde partner og eiendomsmegler Christian L. Mathiesen i Nordvik & Partners mye etterspørsel iluksusmarkedet.
 
– Det er bra driv i markedet. Selv boliger fra 25 millioner og oppover går godt om dagen, uttalte han.
 
Leter etter kjøper til Norges dyreste bolig
 

Selges «off market»

De dyreste boligene omsettes ofte i det lukkede markedet. Det samme har vært tendensen for boligmarkedet generelt gjennom 2016.

– Vi har ganske mange salg utenom markedet, og det utgjør nesten 15–20 prosent av totalvolumet vårt, fastslo eiendomsmegler Edvard Chapsang i Eie Eiendomsmegling avdeling Sandvika tidligere i år.
 
Selger et lite stykke Hamptons i Asker
 

Lav rente og null arveavgift

 
Den lave renten og fjerning av arveavgiften fører til økte eiendomsinvesteringer.
 
– Vi er nå i en situasjon hvor renten er lav, og hvor den kommer til å være det i overskuelig fremtid. Det gjør at det er mye bedre å plassere pengene i fast eiendom fremfor å sette dem i banken. Det er grunnen til at vi har  solgt flere av de dyre eiendommene i det siste,  ifølge Terje Tinholt hos Nordvik & Partnere.
 
– De som kjøper disse eiendommene har nok anledning til det uansett, men det har ført til at flere velstående familier deler ut penger til barna som da kjøper bolig. Dyre eiendommer har fått en liten reprise, sier megler og grunnlegger av Sem og Johnsen, Tom Elliot Johnsen til Botrend.
 
Sjeføkonom: – Ikke kjøp bolig sammen med barna
 
Les flere saker på Botrends forside
 
Nyhetsbrev fra Botrend

Ja, takk – jeg vil gjerne abonnere på Botrends nyhetsbrev.