Renoveringsobjekt gikk 1,6 millioner over takst

Publisert
7. november 2015

Nå er det selgers marked.

 
– Markedet er generelt godt, og det er budgivere og det er interessenter i markedet, sier daglig leder og eiendomsmegler Petter Mamen-Lund i Eie Eiendom i Asker.
 
Forrige uke solgte firmaet en enebolig i Drengsrudveien i Asker.
 
Les flere bolignyheter på Botrends forside her. 
 
Boligen, som er et eldre renoveringsobjekt, gikk for over 1,6 millioner kroner over takst.
 
Mens prisantydningen var på 3,5 millioner kroner, ble eneboligen solgt for 5.150.000 kroner. I følge meglerkontoret var det mange på visning, og kjøperen må belage seg på mye arbeid for å få boligen opp til dagens standard.
 
– De siste to ukene har vi bare på vårt kontor solgt 8 enheter hvorav fem av de har gått over takst, sier Petter Mamen-Lund.

Over takst

 
– Dette vitner om et velfungerende marked, det er nok flere kjøpere enn selgere om dagen som gir gode resultater for mange. Når 63 prosent av omsetningen vår går over takst i to uker, så er dette et signal om at det er selgers marked, sier Mamen-Lund.
 
Eie Eiendom solgte også nylig et rekkehus i Ridderkleiva i Asker som gikk godt over takst. En tomt ble solgt for en halv million over takst. 
 
Rekordfå boliger til salgs i Asker og Bærum. 
 
Årstid avgjør rett tid for boligsalg.

Annonse

Prisnedgang

Denne uken kom boligprisstatistikken for oktober fra Eiendom Norge. Den viser at boligprisene faller over hele landet med 1,2 prosent. Nedgangen skjer også i Asker og Bærum, der den er på henholdsvis 0,7 prosent og 0,6 prosent.
 
Det er eneboliger som står for den største nedgangen.
 
– Det var noe mindre aktivitet i oktober enn normalt. Vi må tilbake til 2010 for å finne en oktober måned med færre solgte boliger enn i år, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.
 
Enebolig på Høvik gikk én million over takst. 
 
Nylig rådet daglig leder og eiendomsmegler Håkon Dybvad i Krogsveen på Bekkestua selgere om å komme seg på markedet.
 
– Ikke vent, lyder hans råd til Botrends lesere.
 
Dette er høstens hyttetrender. 
 

Spennende nyår

Mye kan skje i ukene fremover, og det knytter seg spenning til hva som skjer på nyåret.
 
– Det store spørsmålet er hva som skjer i januar og februar. Vi har lenge vært bekymret for prisutviklingen i Oslo-regionen. Den har vært usunt høy som en følge av lite bygging i Oslo, Asker og Bærum, samtidig som etterspørselen har vært stor. Dette kombinert med lav rente, har skapt et stort omsetningspress, uttalte administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving til Botrend nylig.