Rivningsobjekt til salgs for 4 millioner

Publisert
6. juni 2016

Dyre oppussingsobjekter går unna i dagens hete boligmarked.

Alt må totalrenoveres i huset som nå er til salgs for 4 millioner kroner i Bærum.
 
Huset som ligger i gåavstand til Sandvika stasjon, er tilnærmet et rivningsobjekt, mener megler.
 
– Her er det mye som må gjøres. For mange millioner kroner. Det er råtne bærebjelker og gammel grunnmur. Huset må jekkes og rettes opp, sier eiendomsmegler hos Krogsveen, Marie Malén Schulstok Frogner.

Annonse

I kveld holder hun siste visning i den 90 kvadratmeter store eneboligen fra 1900. I går ble det avholdt en godt besøkt visning, noe som også resultere i flere interessenter på liste. De lot seg ikke skremme av det potensielt svært så kostbare oppussingsarbeidet som venter.
 
– Jeg er veldig spent på hvordan dette blir. Man må nok putte inn noen millioner i oppussing, men da får du til gjengjeld god beliggenhet i tillegg til båtplass og mulighet til å fiske middagen din rett utenfor døren, sier Frogner.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her.

Selges som regel «off market»

Eneboligen på 90 kvadratmeter ble opprinnelig bygget i Sveitserstil, men skiftet utseende på 50- og 60-tallet. Siden den gang er det gjort lite oppgraderinger, men huset står på kommunens oversikt over kulturminner.
 
Det legger føringer for hva slags totalrenovering en potensiell kjøper faktisk kan gjennomføre.
 
– Du kan ikke bare rive det ned og sette opp en funkisbolig. Men selv om det er fredet er det et stort potensial her, sier Frogner.
 
Les mer om boligmarkedet og boligsalg på Botrend her.
 
Det er svært sjeldent at slike objekter legges ut for salg. Vanligvis foregår slike salg «off market» enten via naboer, bekjente eller går i arv.
 
Det var farfaren til dagens selgere som i sin tid bygde det gamle huset. Da med tømmer som ble fraktet opp Sansvikselva, og deler som kom via landeveien fra Asker.

Annonse

Flere vil ha sveitservillaer

Eiendomsmegler Marie Malén Frogner opplever at folk ikke lar seg skremme av totalrenoveringsprosjekter til flere millioner. Spesielt gamle Sveitservillaer har fått en renessanse i dagens marked. Det samme har luksuseiendommer generelt.
 
For to uker siden solgte Frogner et 300 kvadratmeter stort hus i Anthon Walles vei i Sandvika. Huset hadde en prisantydning på 7,6 millioner og gikk unna for 8.150.000 kroner takket være fem ivrige budgivere.
 
– Også dette huset er et renoveringsprosjekt fra begynnelsen av 1900-tallet. Men i motsetning til huset i Leif Larsens vei er jo dette litt større. Her må vært eneste rom tas, og alt fra strøm til drening må gjøres på nytt, sier Frogner som kan fortelle at det er en privatperson som har kjøpt huset.
 
– Før ville folk omtrent ikke ha oppussingsobjekt, men nå må det enten være totalrenoveringsprosjekt eller topp standard. Det er flere som er opptatt av å tilbakeføre husene til original stand. Det er lite boliger ute, samtidig som vi har lav rente og god råd.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.