Rødt er trendfargen for 2017

Publisert
8. november 2016

Fargerikes stikkord for neste år er pasjon, kraft og vitalitet.

Hver høst lanserer fargekjedene sin  trendfarge for året som kommer.
 
I hovedkvarteret til kokkelaget Flying Culinary Circus på Skøyen lanserte Fargerike denne uken Årets farge for 2017 – rød.
 
– Fargevalget er basert på innsikt fra trendrapporter og interiørmesser, og gjenspeiler tendenser vi ser over hele verden. Men vårt hovedmål har hele tiden vært å finne den norske fargen, sier kreativ leder i Fargerike, Tale O. Henningsen.
 
Jotun lanserte sin farge tidligere i høst under navnene «Nordic Living», «Urban Living» og «Continental Living».  Dagnys Fargestudio har valgt brunt.

Annonse

Fire nyanser

I fjor var det  rosa som var fargen under lanseringen på Sjøholmen  ved Sandvika i Bærum. Alle rommene i huset var malt i ulike nyanser av rosa.
 
Året før var det oransje som gjaldt, og for 2017 år er det altså fire ulike paletter i rødt.
 
– Fargen sier mye om hvordan forbrukerne ønsker å leve, og nå ser vi en tendens til at folk søker seg mot en livsstil som er ekte, engasjert og fylt av lidenskap, sier Henningsen.
 
Samtidig understreker hun at nordmenn er todelte, at vi både elsker å gå på byen men samtidig er glade i å reise på fjellet.
 
Slik lykkes du med mørke farger
 

Skal fortsatt være koselig

 
De fire palettene heter Nostalgisk ro, Djerv lek, Østenfor sol og Urban eleganse.
 
Nostalgisk ro henter inspirasjon fra et enkelt liv på hytta og ro i naturen. Her innreder vi med rutete duker som skaper en form for trygghet, men så kan vi ta inn nye elementer fra designverden.
 
– Trenden er fortsatt  å ha det koselig, sier Henningsen.
 
Nordmenns fokus på å ha det koselig rundt seg, ble lansert under Oslo Design Fair i januar i år. Koselig er et særnorsk ord som ikke lar seg så lett oversette til andre språk, og noe vi oppfattes som å være verdensmestre i.
 

Våge mer

Djerv lek-paletten er utadvendt og eksotisk, og gjenspeiler at nordmenn elsker å oppleve nye ting.  
 
– Her kan vi våge litt mer – det er lov å være leken. Dette er fargene som deg som ikke er redd for oppmerksomhet, sier Henningsen.
 
Fargeekspert Birgit Ekrheim inspireres av Sør-Europa
 

 
Tredje palett, Østenfor sol, har videreført elementer fra fargen i 2016, rosa. Her er det mystikk og eventyr fra Tusen og en natt.
 
Nyansene blir en motreaksjon mot alt det raske som skjer i livene våre hele tiden. Her er det meditasjon og det å finne mental ro som står i fokus, ifølge Henningsen.
 
Slik får du ny sofa med enkle grep

Trendy spiller mindre rolle

– Og det er ikke viktig om interiøret er trendy eller riktig, bare det passer for deg. Bøker får for eksempel større betydning i interiøret, sier Fargerikes kreative leder.
 
Siste palett er Urban eleganse, som gjenspeiler det sømløse livet vi ønsker oss og som vi har fått kjennskap til gjennom reiser. Der hotellet har myke gulvtepper og gardiner fra gulv til tak i dype, elegante farger.
 
– Husk – du er i førersetet for hvordan du bruker fargene, sier Henningsen.

Perfekte kulisser

Mange stylister og fargeeksperter mener nordmenn bare må våge mer i interiøret.
 
– Det er mye enklere å skape et koselig og lunt rom med mørke farger enn med helt lyse, sier Gro Welle-Watne hos Tapethuset.
 
Lone Bjørslev Kisbye hos Flügger mener at en mørk veggfarge er den perfekte kulissen.
 
 – De mørke fargene binder rommet sammen og setter møblene og interiørelementene våre i en scene. Mørke farger er en slags kulisse for den øvrige innredningen, sier hun.
 
Les mer på Botrends forside
 
Tips oss gjerne her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no