Å rydde på japansk, del 4: Oppsummeringen

Publisert
23. april 2017

Er jeg lykkelig nå?

Tilbake etter en fin ferie. Til min store overraskelse ble jeg, ganske uventet, svært overrasket idet jeg låste opp døren.
 
Jeg mener, det var fortsatt hjemme med bagger og jakker og votter og ski i hele gangen, men noe… noe var annerledes.
 
Å rydde på japansk, del 1: Utgangspunktet
 
Jeg vet hva det er – det er utgangspunktet.
 
For selv om det rett foran meg hersket alt annet en orden, starter jeg ikke på scratch lenger. Jeg har nemlig orden i noe nå. Noen steder i huset, har jeg full kontroll på hvor hva er og hvor hva bor. Det er på en måte jeg ikke kan forklare, like håpløst.

Annonse

Færre ting og flere system

Så, klapp på skulderen for det. Hva da med løftet om å bli kvitt rotet en gang for alle? Jeg forstår hvorfor dette løftet forbløffende nok faktisk kan loves.
 
Hvis man virkelig skal ta tak i ryddingen, kreves det en hederlig innsats. Det krever tid, dedikasjon, planlegging og sist men ikke minst – evne til å gjennomføre. Hvis man skal investere alt dette, gjør man det ordentlig.
 
Å rydde på japansk, del 2: Oppstart
 
Jeg er ganske sikker på, at når man først gjør en slik opprydning, går man også inn for å holde systemene vedlike. Dessuten blir det enklere også. Du har færre ting og flere system.
 

Oppsummeringen

I utgangspunktet hadde jeg ikke spesielt stor tro på at de spesielle prinsippene og filosofien i metoden skulle bety noe for meg.
 
Å rydde på japansk, del 3: Tokimeku
 
For å være helt ærlig synes jeg selve handlingen med å holde en ting i hendene mine for å virkelig kjenne etter om tingen hadde verdi for meg, var ganske alternativ. Jeg var mest interessert i eksperimentet.

For andre gang er jeg forbløffet over hvor enkelt jeg adapterte teknikken, hvor bevisst jeg er blitt på det vi har og ikke minst det vi skal kjøpe.
 
Trenger jeg, eller barna, virkelig denne? Hvis du ikke kan svare et rungende ja, er svaret nei.
 
Hva så med egen tankegang, har ryddetrendens vaner påvirket livet mitt positivt også på andre områder? Det gjenstår å se.
 
Les alle Botrends saker om konmari
 
Oppsummeringen er enkel.
 
Rydde eksperimentet har definitivt gitt meg verktøy jeg kommer til å bruke fremover.
 
Les også: Heidi er hekta på japansk ekstremrydding
 
Jeg forstår godt hvordan man blir bitt av basillen, og selv om jeg ikke er der helt enda, ser jeg at det kan skje. Følelsen av å ha mer kontroll er definitivt tilstede, og den gir et snev av lykke.
 
Jeg er på ingen måte ferdig med å rydde, jeg har så vidt begynt.
 
Les flere innlegg av Fanny
 
Les flere saker på forsiden av Botrend