Salgsuksess for Kähler

Publisert
21. desember 2015

Hammershøi-serviset har solgt over forventning.

Tidligere i høst lanserte danske Kähler andre kolleksjon i Hammershøi-serien signert den norske industridesigneren Hans-Christian Bauer.
 
Serien, som er direkte inspirert av Kählers verdensberømte kunstner, Svend Hammershøi, består av 21 forskjellige elementer. Den kommer i ulike fargekombinasjonene og rommer totalt 55 objekter.
 
Nytt av høsten var vaser i fire ulike størrelser og fem farger – fra hvit til petroleumsblå og blek rosa. Fire lysestaker i forskjellig størrelse fikk også plass i kolleksjonen som nå rommer et nesten komplett servise.
 
Nå avslører designer Hans-Christian Bauer at serien utvides ytterligere i midten av januar 2016.
 
– Det kommer en del nye produkter her over nyttår, som jeg ikke kan si noe om. Men det er noen ganske store nyheter, sier den unge designeren.
 
Norske designerne på Bærums Verk ønsker mer bevisste forbrukere.

Solgt over all forventning

Porselens serviset er inspirert av en av Kählers viktigste og lengstarbeidende kunstnere, Svend Hammershøi. Ideen fikk Hans-Christian Bauer da han jobbet som produktutvikler hos Kähler og kom over et 100 år gammelt bilde av designeren som arbeider på en av sine berømte vaser i det gamle verkstedet på Næstved, Sjælland.
 
De håndskårne rillene fremstod elegant og naturlig i keramikken, og det er disse rillene Bauer nå har hentet frem igjen.
 
– Jeg er svært fornøyd med at vi forener fortid og nåtid med en hyllest til en gammel gigant, sa Hans-Christian Bauer til Botrend da vi traff han i Oslo tidligere i høst.
 
Nordmenn får ikke nok av Cathrine Knudsens kunst.
 
Det er det åpenbart flere som synes, for serviset har solgt over all forventning.
 
– Hammershøi-vasene og lysestakene har solgt over forventning, og mangler derfor flere steder nå, hvis ikke butikkene har reservert varer frem mot jul. Jeg har faktisk nesten ikke fått noe selv fordi butikkene har blitt prioritert!
 
Prins Carl Philip hyller den svenske skjærgården.

Annonse

– Hammershøi-serviset blir den nye Omaggio-vasen

Importør og Kähler-agent i Norge, Stamati Stenseth i Bo Bedre AS, er også godt fornøyd med salget. Tilleggsproduktene som frokostskåler, kopper og salt- og pepperkvern har vært salgsvinnere, men også selve serviset har tatt seg opp de siste månedene. 
 
– Alle vasene ble bortbestilt og reservert ganske fort. Kähler produserte så mye som de mente var forsvarlig, og det var solgt i løpet av september for resten av året, sier Stenseth.
 
Også deler av serviset har vært utsolgt i Norge i perioder.
 
– Det er noen fantastiske resultater. Hammershøi-serviset blir mest sannsynlig den nye Omaggio-vasen, sier Stenseth som gleder seg til en spennende og travel vår med flere interiørnyheter.
 
– Vi lover at det kommer flere nye og spennende Hammershøiprodukter.
 
Det er om lag 350 forhandlere av Hammershøi i Norge i dag.
 
Anette Krogstad lager keramikk til Norges topprestauranter.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her. 
 
Få flere designnyheter på Botrend her.