Sandmæls Nesøya-bolig solgt

Publisert
4. desember 2015

Arkitekten flytter fra strandeiendommen.

Den kjente arkitekten Finn Sandmæl solgte nylig strandeiendommen på Nesøya.
 
Pris: 25 millioner kroner.
 
– Eiendommen ble solgt til en privatperson som elsker vann og strand, og som samtidig forstår denne eiendommen, sier Terje Tinholt, seniormegler og partner i Nordvik & Partners til Botrend.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Eiendommen i Strandveien på Nesøya er spesiell. Tomten arvet Finn Sandmæl i sin tid fra sin far, og da han var liten pleide familien å bruke det som landsted. Den gang sto det et funkishus på tomten.
 
Sandmæl har selv tegnet huset som nå er solgt, og ifølge Budstikkas arkiver er det det første huset i Norge med vannvarme.
 
Finn Sandmæl ser arkitektur i alt
 
Les flere bolignyheter på Botrend her. 

Egen strandlinje

 
Boligen er på drøye 400 kvm og tomten på fire mål.
 
En privat 80 meter lang strandlinje og eget bryggeanlegg følger med.
 
Stuen er delt inn i to plan, og terrassen utgjør et tredje, som gjør at man får en «trappet terrassert løsning» som gir utsyn.
 
Sandmæl forklarte selv begrepet da lokalavisen besøkte ham i boligen for noen år siden.
 
– På den måten kan du se helt ut til havet fra du kommer inn døra. Det med internterrasse har ikke nordmenn skjønt. Jeg så det første gang i USA, «split levels», kalles det.
 
Kjøper bolig for milliarder på Sørenga

På markedet i 2000

 
Luksusboligen ble første gang lagt ut for salg i 2000, da med en prisantydning på 35 millioner kroner. Den gang uttalte Finn Sandmæl til Budstikka at det var «som selge sjela si».
 
Arkitekten hadde da oppdaget av han hadde arvet en muskelsvinnsykdommen fra sin mor. I de åtte årene som da var gått siden han oppdaget at han hadde fått sykdommen, hadde han forberedt seg psykisk på å selge.
 
– Det er tøft å måtte selge, men det er ingen vei utenom. Jeg blir stadig verre og vi greier ikke å ha eiendommen, uttalte Finn Sandmæl til Budstikka i 2000.
 
Økt interesse for dyre boliger
 
Boligen var den gang bare på markedet kun en kort periode.
 
– Så vidt meg bekjent var dette ment som en test. Jeg hadde ikke oppdraget på den tiden. Det er ikke slik at eiendommen har vært ute for salg i 15 år, forklarer Tinholt, som uttaler seg på vegne av både selger og kjøper.
 
– Vi rakk aldri å legge eiendommen ut på markedet. Salget gikk raskere enn forventet, og begge parter er meget fornøyd, sier han.
 
Solid oppgang i boligprisene