Se hvordan badet så ut før renovering

Publisert
6. mai 2016

Et slitent baderom fikk nytt liv etter totalrenovering.

Da Ellen og Bjørn Deverill-Mathisen  renoverte  80-tallsboligen på Rykkinn, var det funksjon og detaljer som sto i sentrum.
 
Boligen hadde opprinnelig et  bad   og et gjestetoalett, men da familien så muligheten for å utvide dem, i tillegg til et stort og luksuriøst bad i underetasjen, slo de til.
 
– Vi hadde sikkert klart oss med to bad, men så muligheten for å lage et litt større et i underetasjen. Når man er en familie på fem, viser det seg at det er ganske praktisk, forteller de.
 
Dette er baderomstrendene akkurat nå

Annonse

– Enkelt og holdbart

Hovedbadet er minimalistisk innredet, dominert av den 130 kilo tunge dobbelvasken med innramming av hvit Corian.
 
– Vi ønsket et enkelt og holdbart bad uten mye dill og dall vi blir lei av etter kort tid, forteller Bjørn.
 
Speilet dekker hele bredden på vaskemøbelet, og er 180 cm bredt. Det er bevisst plassert litt høyt for å unngå at såpedispenser og andre ting speiler seg i det.
 
Slik fikk Helene maksimalt ut av minibadet

Brukt tid på detaljer

 

Fordi det minimalistiske og tidløse uttrykket har vært viktig på badene, har paret brukt tid på å finne lamper, dispensere, håndkleorganisator og dusjvegg.
 
Se resten av parets bolig her.
 
Dusjveggen de til slutt bestemte seg for, er en fastmontert, gjennomsiktig glassvegg som går fra gulv til tak.
 
– Vi hadde ingen spikret plan før vi begynte oppussingen, men ingenting ble overlatt til tilfeldighetene underveis. Vi har brukt tid på å finne ting vi er fornøyd med. Blandebatteriene er små, men viktige detaljer, og spesielt de veggmonterte batteriene over vasken på hovedbadet synes jeg var veldig viktig for det minimalistiske badet vi ønsket. Selv spyleknappen til toalettet ble et aldri så lite prosjekt, men vi er veldig fornøyde med resultatet av badet, forteller Ellen.
 

Lite, men funksjonelt 

I samme etasje har de også et lite bad, brukt av barn og gjester. Det er lite og rommer kun det mest nødvendige.
 
Det som i utgangspunktet var enda mindre, ble litt større ved at paret utvidet det litt i gangen og innlemmet et kosteskap.
 
Ved hjelp av håndverker Jørgen Mjelva, fikk de et praktisk og funksjonelt bad tross størrelsen.

 
 
– Også her ville vi innrede i all enkelhet, spesielt på grunn av størrelsen. Vasken ble en utfordring fordi badet er smalt rett innenfor døren der vasken måtte være. Løsningen ble Jørgens skreddersydde bambusvask som kun er 25 cm dyp, forteller Bjørn.
 
 

Spaavdeling i underetasjen

I underetasjen var også mulighetene mange da paret skulle renovere 80-tallsboligen.
 
Bortsett fra en utleiedel, brukte tidligere eier kjelleren hovedsakelig til oppbevaring, og paret så derfor muligheten til et romslig bad.
 
– Her så vi potensialet allerede på visningen. Dette var i utgangspunktet to uinnredete kjellerrom. I det ene rommet sto det et toalett, og det var sluk i gulvet, ellers var ingenting gjort, forteller Bjørn.
 
Se totatlrenoveringen av dette badet her
 

 
Paret rev veggen mellom rommene og et splitter nytt og eksklusivt «spabad» ble anlagt.
 
Paret vurderte både betongbadekar, lysekrone og steiner rundt badekaret, men resulterte i et romslig bad med et stort badekar, servant og dusj i bambus, ledstriper i taket og stilige detaljer.
 
Paret gjorde også om en bod til en eksklusiv vinkjeller.
 
Blandebatteriet er skjult i badekaret for et minimalistisk uttrykk, og for å unngå «plasking» når karet fylles, fylles det fra bunnen av karet.
 

Gjennomgående helhet

Heller ikke her ble noe etterlatt til tilfeldighetene.
 
For en gjennomgående helhet, valgte paret samme type fliser på gulv og vegg på alle baderommene.
 
Det er resirkulerte betongfliser med en matt overflate.
 
 
Dusjene er trykkstyrt og strålene kan reguleres, og det gjennomgående bambusinteriøret er oljebehandlet for å få en varm farge.

– Vi hadde lyst å lage noe som man ikke ser overalt, og det føler jeg vi har klart. Det som har vært viktig i forhold til alle badene, er at de skal være enkle å holde rene og vedlikeholde. De skal være holdbare, og interiøret skal være enkelt og tidløst, slik at vi ikke går lei av det etter kort tid, forteller paret.
 
 Nettopp derfor valgte de å holde flisene enkle og har lagt både tid og penger i blandebatterier, dusjhoder og «baderomsgarnityr».
 
– Nede ønsket vi oss også et bad hvor man kan få litt spa-følelse og synke ned i badekaret og bare slappe av, forteller de.