Se prisvinnerens nydelige uterom

Publisert
8. mai 2016

«Interiorwife» tronet på topp og gikk av med uteromsdelen av årets Inspirasjonspris.

Nylig ble det avgjort hvem som vant prisene i de ulike kategoriene til årets Inspirasjonspris. Prisene deles årlig ut av trelastprodusenten Bergene Holm.
 
I år var det Tina Stuestøl fra Oslo, bedre kjent som damen bak Instagramprofilen «Interiorwife», som utkonkurrerte finalistene.
 
– Det var kjempemorsomt å vinne! Jeg følte meg absolutt ikke sikker på at det skulle skje, for det var mange fine bidrag. Jeg vet det var veldig jevnt, og jeg setter stor pris på alle som har stemt på meg. Jeg må også innrømme at det betydde veldig mye å få juryens stemme, som viste seg å være avgjørende, forteller vinneren.
 
Jakten på de perfekte utemøblene
 
Botrend  gir deg inspirerende artikler om både  interiør  og  uterom
 

Annonse

Blant stemmene som kom inn gjennom Bergene Holms samarbeidspartner, Norges største hageblogger «Moseplassen», var det konkurrent Charlotte Hegge Wærstad fra Skien som ledet med sin hagestue.
 
Dermed var det fagjuryens stemme, som teller 50 prosent, som avgjorde at Tina gikk av med seieren.

Falt for hagen på visning

Tinas  hage  er på hele 500 kvadratmeter, og har fått en real overhalling de siste par årene.
 

 
Hun forteller at de falt for hagen på visning for snart 12 år siden, og at den hadde et godt utgangspunkt med to plattinger, mye dyrket plen og frukttrær.
 
– Hagen hadde også et basseng, men det så vi oss nødt til å pusse opp. Siden har vi bygget flere plattinger på to ulike nivåer som følger terrenget. I tillegg har vi blant annet bygget tak over lounge og spiseplass med monterte varmelamper som gjør at vi kan utvide utesesongen, forteller hun. Fordi familien bruker mye av tiden ute, i tillegg til Tinas interiørinteresse, har familien valgt å prioritere uterommet.
 

Ulike seksjoner

Terrassen rammer inn det runde bassenget som er hagens midtpunkt, og gir uterommet et trendy uttrykk.
 
Utemøbler med assosiasjoner til 30-tallets badeanlegg.
 
Juryen beskriver hagen som nordisk «Californian wibe». Terrassen er inndelt i fire ulike seksjoner, med ulike formål. Den romslige terrassen med både lounge og spisebord har et overbygg med varmelamper som gir økt komfort og lengre utesesong for familien.
 
Ved bassenget har familien innredet med en egen sittegruppe som er skjermet med en levegg. Denne sonen ligger også bevisst i skyggen ved høydagssolen.
 
– Vi har sol fra morgen til kveld, og det er fint med et sted hvor man kan slappe litt av fra solsteken. I tillegg er leveggen et fint element som skaper lunhet og skjermer av for vind. Den er også veldig kul å se på, sier hun.

Annonse

Fornøyd med helheten

Det er ikke en enkel sone som utpeker seg som favoritt i egen hage, men derimot helheten.
 
– Det ferdige uttrykket og hvordan elementene henger sammen med hverandre er vi spesielt godt fornøyd med. Og selvfølgelig spisesonen og loungen med overbygg som gjør at vi kan bruke uterommet til langt utpå høsten, forteller hun.
 
Sett farge på uterommet
 

Anbefaler flere elementer

Tinas beste tips for en inspirerende hage er variasjon.
 
– Varier gjerne med ulike elementer. Treverk, plen og planter synes jeg er viktig. Bassenget og vannet er også et fint element hos oss. Ellers er lune ting som tepper, puter og lys på kveldstid innbydende. I tillegg mener jeg man får en god følelse ved å dele uterommet inn i ulike soner i ulike høyder, sier hun.
 

Juryen var enstemmige i sine tilbakemeldinger om at dette uteromsprosjektet har et svært gjennomført, moderne og ryddig design.
 
Se dette unike hjemmet med flere ulike stiler.
 
Fagjuryen er bevisst sammensatt av ulike ressurspersoner innenfor ulike fagfelt, og består av juryleder Tone Bente Bergene Holm i tillegg til Frank Ivar Andersen, Tone Strand Molle, Ingar Vedeld, Asgeir Borgemoen og Dagny Thurmann-Moe.
 
Jakten på de perfekte utemøblene.

Flere kategorier

Årets Inspirasjonspris deles ut i seks ulike kategorier. Hovedkategoriene uteromsprisen, interiørprisen, hytteprisen og eksteriør, hvor vinnerne får 50.000 kroner hver, og barnas trepris og åpen klasse hvor vinnerne får 10.000 kroner.
 
Det er 7. året prisen blir utdelt, og drøyt tusen stemmer kom inn til uteromsprisen.
 
– Det alle viktigste med Inspirasjonsprisene er at de skal hedre de som har bygget med tre på en god måte som er til inspirasjon for andre, forteller Hege Midtgaard Holm, merkevaresjef i Bergene Holm.
 

Hun forteller om heftige diskusjoner og høy temperatur når finalister og vinnere skal plukkes ut, og at det ikke nødvendigvis er Norges vakreste uterom de leter etter, men derimot et uterom med høy inspirasjonsfaktor.
 
– Nettopp derfor utmerket Tina seg tidlig. Hun har brukt billige, standardimpregnerte materialer på en måte som ser stilrent og eksklusivt ut. Det skal inspirere andre som også ønsker å bygge et uterom, noe vi føler hun har gjort med sin hage, forteller hun.
 
Til sammen fikk Bergene Holm inn 130 søknader til de ulike Inspirasjonsprisene.
 
Her er sesongens utemøbler.
 
Juryens begrunnelse:
 
Tina Stuestøl har vist at «vanlige» impregnerte materialer kan gi uterommet et eksklusivt og trendy uttrykk bare det gjøres på den rette måten. Uterommet har i dette prosjektet gitt fasaden og eiendommen et skikkelig løft som bør være til inspirasjon for mange som renoverer hus. Juryen var enstemmige i sine tilbakemeldinger om at prosjektet har et svært gjennomført, moderne og ryddig design. Det var derfor aldri tvil blant medlemmene i juryen om at dette prosjektet fortjente finaleplass. Det impregnerte treverket er et bærende element i hele det bebygde uterommet og det skaper rolige overganger til resten av hagens naturelementer. Spileveggene og de ulike nivåene skaper spennende soner, og med basseng og flere spisesoner har familien skapt en avslappet «hotellfølelse» og et urbant uttrykk.