Selger Arneberg-hytte i skogen

Publisert
20. januar 2017

Sjelden markahytte for salg i Bærum.

En tømmerhytte på Krokskogen, tegnet av den anerkjente  arkitekten Arnstein Arneberg  i 1942, er lagt ut for salg.
 
– En spesiell og unik eiendom, sier eiendomsmegler Erlend Sørlie hos Sem & Johnsen Eiendomsmegling som står for salget.
 
Her kan du lese flere eiendomsnyheter

Annonse

Viser interesse

Det er bare tre dager siden eiendommen på Krokskogen, adresse Skui, ble lagt ut for salg. Megleren karakteriserer det nå som «stille før stormen», men kjøpere har allerede vist interesse.
 
– Det er jo foreløpig tidlig, men mellom 10 og 12 interessenter har ringt meg, sier Sørlie.
 
Eiendommen beskrives som et hyttetun med stor tomt. Boligmassen er på 136 kvm, det er seks soverom og hele ni ildsteder. Tomten er på 93 mål og alt sammen ligger ute med prislapp på fire millioner kroner.

– Det er en vanskelig eiendom å prissette, det er ingenting å sammenligne den med. Beliggenheten og størrelsen på tomten har sitt å si, og selvfølgelig har det en betydning at det er Arneberg som har tegnet det, forklarer megler.
 
Selger nesten 8 hytter i uka på Trysil
 

Samme eier i 75 år

Arnstein Arneberg har tegnet en rekke ulike type eiendommer flere steder i Norge, men ikke så mange hytter. Denne på Krokskogen, ble bygget i 1942 på oppdrag fra Sissener-familien, som har hatt eiendommen i sitt eie siden da.
 
Det er ikke bilvei inn, og ny eier må regne med å gå 20 minutter for å komme fram.
 
– Det har selvfølgelig sitt å si for prisen. Hadde det vært bilvei helt fram så ville dette hatt en høyere salgssum. Men det er enkel vei på blåmerket sti hele veien, forklarer Sørlie.
 
Dysthe lagde esigninteriøret på Henie Onstad Kunstsenter

Arnstein Arneberg tegnet blant annet  kronprinsboligen på Skaugum,  Oslo rådhus (sammen med Magnus Poulsson),  Stabækhøi hotel, og deltok i innredningen av  Sikkerhetsrådets sal i FN-bygningen.
 
Mye av innredningen i hytta på Krokskogen er originalt av Arneberg. Det er mange detaljer og utskjæringer, blant annet den originale kjøkkeninnredningen.
 
– Det er genuint og originalt inventar, og fargevalget er spesielt for Arneberg. Det er tydelig at han la mye prestisje i denne hytta, sier eiendomsmegler Sørlie.
 
Men det er gjort lite på eiendommen siden 1940-tallet, og en del rehabilitering må ny eier regne med.
 

Markahytte på Slependen

 
Tømmerhytta Granlia i Vestmarka har ligget ute  for salg en god stund. 
 
Den 25 kvm store hytta har heller ikke innlagt vann og strøm, og er til salgs for nærmere 1 million kroner.
 
Før jul sa megler at det det var interesse for hytta, men et eventuelt salg var vanskelig å forutsi.  I skivende stund er den forstatt ute til salgs på  Finn.no.
 
– Når det blir salg er vanskelig å si, det kan gå kjapt, men det kan også ta litt tid. Det er ikke akkurat som å selge en leilighet, uttalte advokat Olav Føllesdal i Olav Føllesdal eiendomsmegling til Budstikka.
 
Les mer på Botrends forside
 
Følg oss gjerne på Facebook og Instagram @botrend.no