Selger et av landets billigste småbruk

Publisert
5. august 2016

Ett av de billigste småbrukene på Finn har ligget ute i snart ett år.

Ordet småbruk er fortsatt blant de mest søkte på Finn.no.
 
Søker du på gårdsbruk/småbruk på Finn.no dukker det i skrivende stund opp 295 treff.
 
«Potensiell drømmebolig med rolig beliggenhet & nydelig utsikt» står det skrevet i annonsen til småbruket i Arneberg, som ligger omtrent en og en halv timers kjøretur fra Oslo.
 
Stedet har en prisantydning på 350.000 kroner, men her er ikke huset beboelig.
 
Derfor er småbruket på Rosendal, med kårboligen på 46 kvadratmeter, det rimeligste alternativet hvor du kan flytte rett inn.
 
Riktig nok bør du ha sans for oppussing, for stedet trenger en oppgradering.
 
Vi drømmer om småbruk
 
Dette småbruket ble solgt for 2,3 mill over takst
 

Kårbolig, hovedhus, dobbeltgarasje – og et eldre uthus 

Rundt 10 timer med bil nordover fra Oslo – forbi Trondheim, ligger småbruket på Rosendal omtrent to mil for Høylandet.
 
Stedet består av en kårbolig, et hovedhus og en dobbelgarasje. Et eldre uthus på tomten er falt ned.
 
Tomten er på rundt 159 dekar med dyrket jord, innmarksbeite og skog.
 
Prisantydning for det hele? 500 000 kroner.
 
Likevel har småbruket ligget ute for salg i snart ett år.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her.

Annonse

Kan flytte rett inn

 Eiendomsmegler Knut Ove Lillemoen i EiendomsMegler1 forteller at det er snakk om et ekstremt lite småbruk på rundt 159 dekar, med en liten kårbolig.
 
-Ekteparet bodde tidligere i hovedhuset som ligger oppå haugen, men da det ble for tungvint for dem å komme seg opp dit, bygde de kårboligen nede ved bilveien. Han som eier stedet har nå flyttet sørover, sier Lillemoen.
 
Kårboligen fra 1975 er på 46 kvadratmeter med kjøkken, stue og ett soverom. Fra stuen har man utgang til terrassen.
 
-Hvis du ikke har verdens høyeste krav kan du godt flytte inn og pusse opp rom for rom. Men det er en del som bør gjøres her, som blant annet å renovere kjøkken og bad, sier Lillemoen.
 
Her innredes huset i sitt naturlige tempo

– Skjønner godt hvorfor huset ble plassert her

Ved siden av kårboligen står garasjen plassert. Og bak på en høyde ligger hovedhuset fra rundt 1905 – et saneringsobjekt som står for forfall.
 
-De nye eierne må vurdere hva de ønsker å gjøre med hovedhuset. Man må rive av kledningen og se hva man finner. Det kan hende man kan renovere huset, hvis ikke må man rive det. Veien opp til hovedhuset er ekstremt bratt. Men plassen er veldig fin, så jeg skjønner godt hvorfor det opprinnelige huset ble plassert her, sier han.
 
Lillemoen forklarer at tomten er delt i to.
 
– Hoveddelen av tomten består av bebyggelsen nede ved veien, med jordet som nabobonden nå leier og litt skog. Oppe i fjellet ligger en liten skog som tilhører småbruket. Men denne skogen har ikke annen verdi enn at du eier den, da det ikke er lønnsomt å drive tømmerhogst her, sier han.
 
Det står i annonsen at det har vært snakk om en verningsprosess på gang ved tidligere salg og at selger har forespurt kommunen vedrørende dette, men ikke fått tilbakemelding.
 
Kunstnernes kråkeslott

Potensielle kjøpere

Megleren tror de som vil kjøpe stedet er et par godt voksne som ønsker å bo landlig til, eller noen som ønsker en fritidseiendom.
 
Småbruket har ligget ute for salg på Finn.no i snart ett år. Megleren er overrasket over at eiendommen ikke har blitt solgt.
 
– Jeg selger bebyggelse som er i atskillig dårligere tilstand enn dette. Noen ganger blir det «napp», men det er ikke alltid logisk hvorfor noen objekter ligger lengre ute enn andre, sier han.
 
Han antar at stedet ikke er solgt til nå på grunn av beliggenheten og husenes tilstand.
 
– Småbruket ligger 2 mil nord for Høylandet. Her er bebyggelsen spredt med landbrukseiendommer. Jeg tror årsaken til at eiendommen ikke er solgt er fordi barnefamilier ikke ønsker å flytte hit da stedet ligger et stykke unna det meste, sier han.
 
Interessert i å se hvilke gårder som er de dyreste til salgs?
 
Les flere saker på Botrends forside her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.