Selger historisk bolig på Lagåsen

Publisert
13. juni 2016

Denne boligen signert Poulsson/Arneberg har lang historie.

 
Et førtitalls eiendommer ble på slutten av 1800-tallet bygget på Lagåsen i  Bærum, og flere av dem ble bebodd av det som ble kjent som  Lysakerkretsen.
 
Fridtjof Nansen, Erik Werenskiold, Gerhard Munthe og Eilif Peterssen var sentrale navn, og Lysakerkretsen hadde stor innflytelse på norsk samfunnsliv og kunst.
 
En gammel villa i dette området, signert arkitektene  Arnstein Arneberg  og Magnus Poulsson, to av Norges mest anerkjente arkitekter gjennom tidene, er nå lagt ut for salg.
 
Boligen er nå solgt, red.anm.
 
– Vi har hatt veldig stor interesse for denne eiendommen. Dette er et helt unikt sted, det er åtte mål fellesområde som tilhører husene på Lagåsen, med båtplasser, strand og stupebrett, forklarer seniormegler Terje Tinholt hos Nordvik & Partners.
 
Botrend  omtaler  eiendomsnyheter i hele Stor-Oslo – tips oss gjerne her
 
Eiendommen på Lagåsen er bygget i 1919.
 
Kommersielt innhold: Se hvilke boliger som er til salgs her. 
 

Annonse

Kjenner området

 
Boligen i Skogsvingen 13 har en prisantydning på 12,9 millioner kroner og har et bruksareal på 303 kvm.
 
Foruten eiendommens historie, trekker megleren frem flere av husets kvaliteter, samt solforhold og måten huset er tilpasset tomten, når han beskriver boligen.
 
– Arealeffektiv planløsning kjennetegner mange av Poulssons hus, dog ikke alle, sier Terje Tinholt hos Nordvik & Partners.
 
I følge megleren kommer potensielle kjøpere fra et større område, men med god kjennskap til blant annet skolekretsen.
 
– Den typiske kjøper er par i 30-40 årene med et barn eller flere – de forstår tilbudene som er rett utenfor døren og hvor god skolekretsen som Storøya er, sier Tinholt.
 
Selger 20 prosent av boligene utenom markedet
 

Selger hjemmet

 
For øyeblikket er Herodd, arkitekt Poulssons eget hjem, ute for salg.
 
Denne eiendommen på Nesøya er fredet, så her gjelder noen andre kjøreregler enn vanlig.
 
Magnus Poulsson ble født i Drammen, og døde i Asker i 1958. Blant hans mest markante verk er Oslo rådhus, i samarbeid med Arneberg, Bærum rådhus i Sandvika og Lille Tøyen hageby.
 
Han tegnet Telegrafbygningen i Oslo sammen med kollega Arneberg.  De to sto  sammen om å tegne Oslo rådhus, mens Arneberg samtidig er kjent for hovedbygningen på Skaugum, og innredningen av Sikkerhetsrådets sal i FN-bygningen i New York.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Tips eller tilbakemelding? Send oss en e-post
 
Nyhetsbrev fra Botrend

Ja, takk – jeg vil gjerne abonnere på Botrends nyhetsbrev.