Selger hytte med 10 mill i rabatt

Publisert
14. juni 2016

Taksten var på 19,5 mill. Nå selges den for 9,9 mill.

 
I fire år har hytta med svømmebasseng på Gåsøya ligget ute for salg. Taksten i 2012 var på 19,5 millioner, nå er prisen nær halvert.
 
– Selvsagt er det tungt å selge denne eiendommen, det sier seg selv. Nå får vi se hva som skjer. Hadde stedet ligget nær sjøen hadde det vært solgt for lengst, noe mer kan jeg ikke si og ønsker heller ikke å gi noen ytterligere kommentarer, sier megler Morten Høegh hos Sem og Johnsen Eiendomssmegling.
 
Det er ikke bare Høegh som har slitt med å selge eiendommen. Flere meglere har prøvd å selge stedet på 3,5 mål som ligger tilbaketrukket på Gåsøyas vestside.
 
Etter å ha ligget et par år på markedet ble prisen justert ned til 13,9 millioner våren 2014. Senere den sommeren ble hytta jekket opp 3 millioner kroner til nærmere 17.
 
Botrend har tidligere omtalt den samme hytten – reportasjen kan du lese her. 
 
Botrend har fokus på  eiendomsmarkedet  over hele Stor-Oslo og skriver mye om  fritidsboliger  både på fjellet og ved sjøen. 
 
 
 
 
 

Annonse

Bommet kraftig

 
Dette sa megler Morten Høegh hos Sem og Johnsen Eiendomsmegling i august 2014 til Budstikka:
 
– Jeg overtok oppdraget med salget av dette landstedet tidligere i år. Min vurdering er at prisen på 16,9 millioner er mer riktig enn 13,9.
I ettertid viser det seg at Høegh bommet kraftig på den antagelsen.
 
Tidligere i år la megleren ut eiendommen i Måkeveien for salg igjen, da var prisen 11,9 millioner, etter kort tid er prisen igjen dumpet, denne gang med 2 millioner.
 
I mai sa Høegh dette:
 
– Dette er et fantastisk flott sted. Du vil ikke ha mulighet til å bygge en slik fritidsbolig med den standarden og beliggenheten til 12 millioner. Men slik jeg ser det er det tre ting som gjør dette stedet vanskelig å selge:
1. Det har ikke egen brygge.
2. Det er ikke en strandeiendom.
3. Hytta er litt for stor, den er på over 350 kvadratmeter, det er litt i største laget for en vanlig norsk familie.
 
Selger millionhytte uten meglerhjelp
 

Båtplass og svømmebasseng

 
Høegh er klar på at hytter med egen strandlinje ofte er lettere å omsette til en høy pris.
 
Gåsøya ligger sør for Ostøya, mellom denne og Nesodden.
 
Stedet som nå ligger ute for 9,9 millioner, har båtplass på felles brygge, sjøutsikt, anneks og et 55 kvadratmeter stort svømmebasseng.
 
Hovedhuset, som er oppført i 1998, består blant annet av en underetasje med entré og fire soverom, innredet rom/allrom, 3 bad. I første etasje finner du trapperom, spisekjøkken, stue, spisestue, bad og soverom. Et anneks har en åpen romløsning med kjøkkenkrok samt eget bad/wc-rom.
 
Hytte på 39 kvm gikk for 4,35 mill  – rekord i Oslofjorden
 

Hjelper ikke med svømmebasseng

Oppussing og svømmebasseng hjelper lite når en øyhytte skal selges.
 
– Folk som er ute etter øyhytter til over 10 millioner kroner er veldig kresne. Da hjelper det ikke at huset er nyoppusset og har svømmebasseng. Så lenge det ikke er en strandeiendom kan det være veldig vanskelig å selge, sier partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.
 
Han sier at beliggenhet betyr alt.
 
– Hvis hytta ligger på feil sted eller har feil naboer betyr det veldig mye for prisen. Mange som kjøper hytter i denne prisklassen er ofte opptatt av status, da betyr riktig beliggenhet og hvem som er i nabolaget mye, sier Øye.
 
Han mener også at du må bruke båt og ikke har egen brygge hvor det er plass til en større båt trekker ned.
 
– Ønsker du å ha hytte på en øy og bruker mer en 10 millioner på stedet, har du gjerne en større båt også. Det er sjelden at de hyttebrukerne har små tresnekker. Får du ikke en slik brygge med på kjøpet vil det trekke prisen ned. Det ser ut til at dette stedet er så spesielt at det er vanskelig å trekke inn vanlige markedsmessige betraktninger. Det er nok elementer her som gjør at det ikke er salgbart.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Tips om hytter eller fine boliger? Send oss gjerne en e-post.