Selger nær 8 hytter i uka på Trysil

Publisert
30. september 2016

Går mot tidenes rekord i fjellhyttemarkedet.

– Det er ikke blitt bygd så mye på Trysil siden finanskrisen. Derfor har hyttemarkedet blitt veldig bra de siste to årene, sier eiendomsmegler Petter Birkrem.
 
Med base hos Privatmegleren på Ullevål i Oslo har Birkrem, som opprinnelig kommer fra Elverum, spesialisert seg på hyttemarkedet i Trysil. Han har selv vært hytteeier samme sted siden 1997, og omsetter rundt 120 objekter i ski-kommunen i Østerdalen årlig.
 

Annonse

I disse dager selger han fem til åtte hytter i uka til interessenter fra hovedsakelig Østfold, Lillestrøms-traktene og nordre deler av Oslo. Også svenskene har handlet mye i Trysil som en følge av en svakere kronekurs, ifølge Birkrem.
 
– 2016 blir et veldig bra år i hyttemarkedet, særlig i høst har det vært mye respons. Nå jobber vi på for å få ut alt.
 
Det er laftede hytter som ligger på topp, men også leiligheter og tomter er populært blant hyttekjøperne.
 
Les også: – Det har aldri vært bygget like mange hytter i Norge.
 

Selger Norges dyreste fjellhytte

Det var Petter Birkrem som solgte den mye omtalte hytta til den tidligere Formel 1-føreren Michael Schumacher i fjor vinter. Det 645 kvadratmeter store hyttepalasset gikk for 22 millioner kroner etter fire uker på markedet.
 
Nå har Birkrem en tilsvarende hytte til salgs øverst i Trysilfjellet. I den attraktive hyttegrenden Øvre Ugla har den 547 kvadratmeter store hytta fra 2006 fått en prisantydning på 25 mill.
 
Få siste nytt fra boligmarkedet på Botrend.
 

 
– Den bærer preg av at man har brukt mye penger og investert i alt fra gasspeiser til vannbåren jordvarme, eget treningsrom og mulighet for å bygge svømmebasseng eller kinosal i underetasjen, sier Birkrem.
 
Hytta har ligget ute på markedet siden vinterferien og venter foreløpig på den rette kjøperen.
 
– Det er ikke veldig mange som er villige til å legge 25 millioner i en hytte på fjellet. Med hytta til Schumacker var vi heldige og traff en kjøper som virkelig falt for den. De rimeligere hyttene går ofte raskere unna, sier Birkrem.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke eiendommer som er til salgs her.
 
Og dem er det mange av i Trysil og omegn. I skrivende stund, like før høstferien, er over 130 hytter i ulik størrelse og standard annonsert på Finn.no. Fra 390.000 kroner for 36 kvadratmeter i Engerdal, til hyttepalasset på Ugla som også er Norges dyreste fjellhytte til salgs akkurat nå.
 
Les også: Drømmen om en hyttetomt på fjellet.
 

«Time-high» for hyttemarkedet i 2016

– Det er en veldig bra turnover på hytter generelt. På Trysil var leiligheter veldig populære en periode, men så ble det for mange av dem. Det går litt i trender etter hva som bygges, sier Ptter Birkrem i Privatmegleren Ullevål.
 
Det kan Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret bekrefte. I fjor så han at andelen som planlegger hyttekjøp hadde eksplodert. Nå blir inneværende år «time-high» – både når det gjelder omsetning, pris, bygging og tomtesalg.
 
– Det var ny rekord over hele linja forrige vinter. Mye tyder på at fjellhyttene vil holde seg på samme nivå og sørge for at 2016 blir et toppår, sier Øye.
 
Men til tross for den store interessen er det lite som tyder på en priseksplosjon i fjellheimen. I februar lå snittprisen for en fjellhytte på 1,6 millioner, etter en prisstigning på seks prosent. Til Kapital sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, at de forventer en lignende prisstigning også denne vinteren.
 
Men folk er villige til å gi mer for hyttedrømmen. Rundt 1,93 millioner kroner, ifølge Øye.
 
Drømmen er en rødmalt, enkel hytte i et skogholt langt fra alle. De sier at destinasjonen er prioritert og at alpint og aktivitet kommer langt ned på lista. Men det er ikke realiteten, for de ender jo som regel opp i nærheten av naboen og alpinbakken likevel, sier Øye.
 
– Det blir et veldig godt år for både selger og kjøper, og en langt mer moderat prisstigning i hyttemarkedet enn i boligmarkedet. Det er fremdeles et uendelig antall med fine tomter med beliggenhet på utsiktspunkter som kan bygges i Norge.
 
Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.