Selger unik Fornebu-bolig

Publisert
11. mars 2016

I denne funkisperlen sitter historien i veggene.

En helt spesiell eiendom, under navnet Cecilia, på Oksenøya i Bærum er nå lagt ut for salg.
 
Den originale funkisboligen fra 1934 er tegnet av arkitekt Ole Øvergaard, som blant annet har tegnet Radiumhospitalet og deler av Hotel Continental.
 
Nylig ble eiendommen lagt ut for salg med en prisantydning på 7 millioner kroner, og telefonen har ikke stått stille på meglerkontoret.
 
– Interessen har vært særdeles bra så langt. Med nesten 10.000 klikk på annonsen og rundt 50 prospektbestillinger så ligger vi langt over normalen, forklarer eiendomsmegler og salgssjef i Proaktiv Eiendom, Jan Petter Solberg Hansen til Botrend.
 
Dette må du vite om du skal kjøpe bolig. 
 
Oksenøya vokser

Annonse

Historie i veggene

 
Boligen på Fornebulandet går over to etasjer og har et bruksareal på 142 kvm. Det er bare 50 meter til Holtekilen, og med tomt på over et mål. 
 
Arkitekt Øvergaard oppførte hovedhuset på tomten ved Holtekilen som sin egen bolig i 1928. Seks år senere ble boligen Cecilia bygget som sjåførbolig.
 
I denne boligen kunne arkitekten rette opp de svakheter som han, eller slik det beskrives, hans kone, opplevde i hovedhuset.
 
Det betyr at sjåførboligen fikk mer skapplass, stort vaskerom og smartere romløsning.
 
 Flere boliger kuppes før visning

Okkupert 

Da tyskerne landet på Fornebu i april 1940, rammet det også eiendommen i Oksenøyveien 59C.
 
– Tyskerne okkuperte eiendommen under krigen, mens den i tiden etterpå var et yndet samlingsted for familie og venner på grunn av nærheten til Fornebu. I huset har det bodd flyvere, journalister, filmfolk og Norges tredje kvinne til å ta førerkort. Visstnok i en T-ford i Oksenøyveien like utenfor, forklarer Solberg Hansen.
 
Ole Øvergaard arbeidet som assistent hos Magnus Poulsson i Kristiania i 1916-17 og i 1922 hadde han sin egen praksis i hovedstaden.
 
Tidlig på 1920-tallet tegnet han en rekke arbeiderboliger, mens hans store gjennombrudd kom med seieren i arkitektkonkurransen om Radiumhospitalet i 1927.
 
Saken fortsetter under bildene.

Annonse

Oppussingsobjekt

 
Boligen som nå er til salgs har store oppgraderings- og moderniseringsbehov og selges deretter. Utvendig skal bygningen bevares, og derfor må den nye eieren belage seg på at uttrykket ikke endres.
 
– Boligen er å regne som et komplett oppussingsobjekt og det er gjennomført en full boligsalgsrapport med tilstandsvurdering. Samtidig skal eiendommen vernes, forklarer Solberg Hansen.
 
Reguleringsplanen sier at ved rehabilitering av bebyggelsen skal det i størst mulig grad tas vare på eksisterende og opprinnelige bygningsdeler, materialer og fargebruk.
 
OBOS vil bygge mer på Fornebu
 
Saken fortetter under bildene. 

Annonse

Historien fenger

 
Den omfattende jobben som må gjøres på eiendommen, ser ikke ut til å skremme kjøperne bort. Og gruppen av interessenter er mangfoldig.
 
– Her er det en god blanding. Vi har vel og nådd et bredt marked med en bred markedsføring. Vi har alt fra voksne par fra Bærum til barnefamilier fra Oslo, småutviklere og unge håpefulle, sier Solberg Hansen.
 
Eiendommens historie ser ut til å fenge.
 
– Familiene jeg har snakket med synes det er en morsom og interessant historie som ligger bak. I og med at huset skal vernes og bringes tilbake til sin ungdoms prakt så er historien viktig, sier Jan Petter Solberg Hansen til Botrend.
 
Det er planlagt stor utbygging på Fornebu i årene som kommer. 
 
I reguleringsområdet ligger det flere kulturminner som skal bevares. Det gjelder blant annet portnerboligene til Norske Skog og gartnerboligen Solstua. Bygningene er fra 1918–20 og er tegnet av Magnus Poulsson.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Tips eller tilbakemelding? Send oss en e-post.