Rift om leiligheter i Bærum

Publisert
9. januar 2016

Les hvorfor Selvaag mener Bærum er den mest attraktive kommunen å bo i.

Selvaag Bolig har siden slutten av oktober lagt ut 125 av leiligheter tilknyttet prosjektet Kilenkollen på Fornebu.
 
Hittil er 61 av disse leilighetene solgt.
 
–  Stor-Oslo er av de raskest voksende hovedstadsområdene i hele Europa. Det betyr at det er et enormt behov for nye boliger og at det må bygges mye mer enn i dag for å kunne møte behovet.  Sammen med Oslo, er Bærum rett og slett den mest attraktive kommunen å bosette seg i, sier administrerende direktør i Selvaag Bolig, Baard Schumann til Botrend.
 
Les flere saker på Botrends forside her.
 
Botrend-redaksjonen vil gi deg gode eiendomsnyheter – tips oss gjerne her.
 

Attraktivt for boligutviklere

 
Prosjektet Kilenkollen består av 153 selveierleiligheter fordelt på fire bygg. Her blir det ett til 4-roms leiligheter fra 35 til 111 kvm.
 
– Det er en klar fordel at Bærum ligger tett på Oslo og har god offentlig kommunikasjon, men kommunen har også egne unike bysentre, arbeidsplasser og et svært godt servicetilbud. I tillegg er det klart at boliger som bygges må kunne selges. Bærum er spesielt attraktivt for boligutviklere på grunn av høy kjøpekraft i befolkningen. Det gjør at mange har råd til å flytte på seg, sier Schumann.
 
Rift om boligprosjekt 

Annonse

Stor utbygging

 
Det har i årene siden Fornebu flyplass ble lagt ned, vært en enorm utbygging på Fornebu. Ikke bare ligger de største norske selskapene her med ditto mange arbeidsplasser, som Telenor, Aker Solutions og Statoil.
 
Området har blitt svært attraktivt med nærhet til sjøen.
 
Åpner for tusenvis av nye boliger på Fornebu 
 
I fjor høst åpnet kommunalminister Jan Tore Sanner (H) for at Obos skal kunne øke utbyggingen på Fornebu til nærmere 9.000 boliger.
 
– Vi gir dette unntaket fordi «samfunnsmessige interesser» tilsier at Fornebu-utbyggingen blir gjennomført – sett i lys av den store befolkningsveksten som Oslo og Akershus står overfor, og som krever at det må bygges mange flere boliger, uttalte Sanner til Budstikka.
 
Se hva de vil bygge i dette området i Bærum

Enslige og unge barnefamilier

 
Administrerende direktør i Selvaag Bolig, Baard Schumann, gir denne forklaringen på hvorfor Kilenkollen-prosjektet treffer kjøperne.
 
–  Det er mange som ikke kommer seg inn på boligmarkedet i Bærum fordi det er for dyrt. I motsetning til mye av det andre som bygges på Fornebu, har vi prioritert mindre og arealeffektive leiligheter på Kilenkollen. Det gjør at flere har råd til å kjøpe boligene. Det ser vi også på salget, sier han.  
 
Selvaag har solgt flest 2- og 3-roms leiligheter i prisklassen mellom to og fire millioner kroner.
 
– De aller minste leilighetene ble solgt med en gang. Prosjektet treffer også godt på grunn av beliggenheten tett på offentlig kommunikasjon, Fornebu–parken og sjøen, hevder Schumann. 
 
Kjøperne er alt fra unge enslige til barnefamilier.
 
– Det er en ganske god blanding, men vi ser at kjøperne av de minste leilighetene er unge mennesker i etableringsfasen, sier Baard Schumann.