Sett farge på interiøret

Publisert
1. november 2016

Her er noen av høstens fargesterke nyheter.

Høsten er over oss og vi trekker inn. Tyller oss inn i myke pledd, tar plass i sofaen eller samles rundt et hyggelig høstbord.
 
Etter mange år med hvite farger på veggene, tapetserer eller maler vi nå med farger. En gledelig nyhet for fargekonsulenter som Birgit Ekrheim.
 
– Du får ikke flere kvadratmeter på gulvet ved å male rommet lyst. Da har heller møblering av rommet vel så mye å si som fargen, sier Ekrheim, og hjemmet hennes kan du se her.
 

Annonse

På dette kontoret velger de ansatte hvert sitt tapet.
 
Men det er ikke bare veggene, gardinene eller teppet som skal være fargerikt. 
 
Strekk deg litt lengre neste gang du skal bytte ut interiøret – våg å leke deg med farger. Her kan du la deg inspirere av høstens fargesterke nyheter:
 

75-ÅRS JUBILEUM

Møbelprodusenten Brunstad kan i år feire 75 år i mølbelbransjen. I den anledning har både logo og profil fått en overhaling, og Brunstad introduserer i høst «Nordic Warmth». 
 
De har gått fra å være en liten familiebedrift i Sykkylven i Sogn og Fjordane, til å levere møbler til hele Skandinavia. Nå skal de rendyrke den norske tradisjonen, kulturen og historien bak arbeidet, og har derfor laget en kolleksjon inspirert av den nordiske naturen. 
 
 

De har inngått nye samarbeid med designere, og tekstilsamarbeid med Kvadrat – kvalitetsprodusenten i Stryn kommune som ble kjøpt opp av dansker i fjor. Du kan lese mer om det her.
 

Blått skrik

Blå sofaer har vi sett mye av under høstens presselanseringer. Det er bare å omfavne fargen, men er du en av mange som har Jotuns Deco Blue på veggene (Norges mest solgte farge), kan det være nyttig å dobbeltsjekke om fargene passer sammen uten at du må male om hele rommet.
 
 

 Sofaen «Reason» fra danske Bruunmunch er designet av Peter Barreth og er inspirert av dansk designhistorie. Trerammen og eike-beina gir assosiasjoner til 50’tallet – en epoke full av dansk designhistorie som fremdeles er like gjeldende. 
 
Les mer om dansk design her.

Lille drømmeland

For de som ønsker å dra den helt ut fargemessig, kan Jensen friste med en nyhet i lilla ull.
 
Stoffet kommer fra Kvadrat Innvik, og hele sengen er kledd i det slitesterke materialet.
 
 

Tekstilet på selve madrassen er glatt, mens tekstilet på rammen har struktur. Fire triangelbein i polert, svart aluminium holder gavelen og madrassen oppe.
 
Det er i år 15 år siden Jensen Supreme-seng ble lansert, derav fargevalget «Purple Meadows».  
 
Slik får du hotellfølelsen hjemme.
 

Rosa baderomsmøbel

Rosa har vært den gjeldende fargen i år. Den norske designeren Andreas Engesvik har fått massiv oppmerksomhet for sin pudderrosa stol «Bollo». Den var med på utstilling i Milano, og vant kategorien «Årets møbel» i Bo Bedres designpris
 
Nå kan du også snike rosafargen inn på badet uten at det ser ut som noe som har hengt igjen fra 80- eller 90-tallet. Det nye servantskapet «Less more» fra Ballingslöv bad fra Drømmekjøkkenet er stramt og elegant. Foruten pudderrosa kommer det i fargene mintgrønn, sandgul, dypblå eller hvit. 
 
 

Og til dere som får assosiasjoner til Art deco og Los Angeles – dette kommer det bare mer og mer av fremover.
 
Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her. Og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no
 
Nyhetsbrev fra Botrend

Ja, takk – jeg vil gjerne abonnere på Botrends nyhetsbrev.