Annonsørinnhold

Skal du flytte hjemmefra? Dette vil du oppdage

Publisert
24. september 2020

Bærum Energi: Det er spennende og morsomt å flytte hjemmefra for første gang, og du vil oppleve en følelse av frihet du har lengtet etter. Samtidig er det mange nye ting du må ta stilling til. Noen vil du kanskje ikke oppdage før etter at du har flyttet ut.

I samarbeid med strømleverandøren Bærum Energi gir vi deg som skal flytte ut for første gang gode råd og tips, slik at det blir enklere for deg å stå på egne ben. Her er noen ting du vil oppdage:

Mat er overraskende dyrt

Så snart du er ute av redet vil du oppdage at mat koster mye penger, spesielt hvis du er student og lever på stipend. Er du vant til et bugnende kjøleskap i barndomshjemmet, kan dette være en hard realitet å forholde seg til. Her må du kanskje gå noen runder med deg selv og justere forventningene dine.

Dette bør du gjøre: Lær deg å sette opp et budsjett, innfør ukeshandling som en fast rutine og smør matpakke. Disse grepene kommer til å spare deg for tusenvis av kroner i året.

Les mer om hva vi kan tilby

Du trenger forsikring

Ikke bare må du forsikre leiligheten og eiendelene dine, du bør også forsikre deg selv hvis du skal ut og reise. Ved mange reiser er dette et krav. Spør foreldrene dine om du fortsatt er forsikret gjennom dem, og er du ikke det må du tegne egne forsikringer.

Dette bør du gjøre: Bruk tjenester som Bytt.no for å sammenligne forsikringer og finn en forsikringsavtale som passer deg. Husk at billigst ikke nødvendigvis er best – her må du være nøye med å lese avtalevilkår og dekningsgrad.

 

Du må velge internett- og strømleverandør selv

Hele livet ditt har strøm vært noe som bare skjer av seg selv. Nå må du plutselig ta stilling til hvilken strømleverandør du skal ha, og med mindre du har tenkt til å surfe på 4G må også internett bestilles. Dette bør gjøres i god tid før innflyttingsdato, da det kan ta litt tid å få på plass.

Dette bør du gjøre: Bytt.no og lignende tjenester kan også brukes for å sammenligne priser på strøm, internett og eventuelt TV. Hos Bærum Energi får du strøm fra fornybare kilder til en fornuftig pris.

 

 

Det kan bli ensomt

De første dagene er du sannsynligvis ekstatisk over at det ikke er noen som maser på deg om å rydde rommet ditt eller gjøre leksene dine. Det er imidlertid ikke uvanlig å få hjemlengsel etter at det har gått litt tid. Det kan være vondt og ensomt å takle, spesielt første gang følelsene kommer snikende på.

Dette bør du gjøre: Savner du foreldrene dine, huset du vokste opp i eller kanskje et kjæledyr? Plukk opp telefonen eller reis hjem en tur. De hjemme savner sannsynligvis deg også.

 

Regninger har en forfallsdato

Når man bor hjemme er utgiftene minimale, men så fort man flytter ut begynner regningene å komme. Du vil oppdage en viktig sannhet: Regninger har en forfallsdato, og dersom du ikke betaler i tide vil det koste deg dyrt.

Dette bør du gjøre: Sett opp efaktura eller avtalegiro der det lar seg gjøre. I tillegg bør du sette opp faste trekk til en egen regningskonto i nettbanken, slik at du alltid har råd til å betale det du skylder.

Plutselig er du voksen

På godt og vondt har du nå tatt et viktig steg inn i voksenlivet – gratulerer! Det er endelig på tide å stå på egne ben, og selv om det kan virke skummelt og uvant er det først og fremst utrolig moro. Du kommer til å lære mye underveis, ikke bare om livets realiteter, men også om deg selv.

Dette bør du gjøre: Kast deg ut i det. Du vil oppleve mestringsfølelse når du tar egne avgjørelser, og du vil bli mye mer ansvarsbevisst. Og selv om du nå er voksen, betyr ikke det at du er gammel – livet har bare så vidt begynt!

 

Klikk her for å få et godt tilbud på strøm fra din lokale leverandør

 

Om Bærum Energi:

Bærum Energi er et nasjonalt strømselskap med lokalt hjerte. Strømselskapet leverer 100% fornybar energi fra rene kilder, og som kunde kan du forvente ren strøm og høy leveringspresisjon. Bærum Energi leverer strøm til hele Norge, og støtter samtidig aktiviteter som har en positiv innvirkning på miljøet og samfunnet.