Annonsørinnhold

Skap sydenstemning i hagen

Publisert
25. april 2021

Vi må gudskjelov ikke til sør-Europa for å nyte lune sommerkvelder under stjernene. Nå som vi går mot en ny hjemmesommer, har etterspørselen etter elementer som øker feriefølelsen i hagen skutt i været.

Hvordan går man egentlig frem hvis man vil trylle frem Amalfistemning i hagen?

– Skal man investere i én ting som forlenger sommersesongen og som skaper sydenmagi i hagen, så må det være en pergola, sier Elisabeth Bekkeli. Hun er kundekonsulent hos Utecomfort i Asker.

En pergola er rammen rundt en hyggelig utekveld i hagen, uansett vær. Pergolaer er fortsatt ganske nytt i Norge, men en mulighet stadig flere får øynene opp for. En annen ting som vekker rivierafølelsen, er et utekjøkken. Da slipper du å løpe inn og ut etter redskaper, og matlagingen blir en sosial syssel som hele familien kan samles rundt. En biopeis er siste finish. Den gir lun stemning, og varmer godt når «sumarnatta» plutselig husker at vi befinner oss i Norge, og ikke i Italia.

Trenger du hjelp med planlegging av din oase?

Pergola fra Utecomfort

Hva er egentlig en pergola?

En pergola kan være så mangt, det har du sikkert sett i Italia, Spania og Frankrike. Pergolaene som hever norske hager til tempererte sydenoaser, er solide og godt utrustede installasjoner.

– Våre pergolaer er av høy kvalitet. Vi fører Renson, som er et belgisk merke – kjent som Rolls Roycen av pergolaer. Vi fører også et lite utvalg andre leverandører som har fokus på nettopp kvalitet og design. De er laget for å vare lenge, og tåler godt vårt tøffe, norske klima, sier Elisabeth.

 

5 grunner til å ha pergola i hagen

  • Du trenger aldri avlyse hagefesten.
  • Du kan flytte hjemmekontoret ut.
  • Du slipper å installere selv. Sertifiserte montører tar seg av jobben.
  • Det trenger minimalt med vedlikehold.
  • Vanntett, hele året gjennom.

 

Pergola kommer i ulike materialer. Sjekk utvalget!

 

LUNE SOMMERNETTER: En pergola er en solid konstruksjon som maksimerer hyggen i hagen, og forlenger sesongen. Pergolaene fra Utecomfort kan leveres med glassvegger og ulike tak som aktiveres automatisk når det begynner å regne. 

 

Perfekt for livsnytere

Tenk deg følgende; du har invitert til sommerfest i hagen, så får du Gislefoss og værmeldingen mot deg. Ber du da gjestene droppe festen? Neida, med en pergola kan festen fortsette! Den lar deg invitere til sommerfest med lave skuldre, uten å sjekke yr.no i dagene som leder opp til festen.

– Det er begrenset hvor mange pledd man orker å ha på seg. Pergolaene kan leveres med varmelamper, og de har både vind- og regnsensor slik at de lukker seg automatisk hvis sommerværet svikter, forklarer Elisabeth.

Maks størrelse på en pergola fra Utecomfort er (5,5×8 meter, altså 44 m2.) Men skulle du ønske en større pergola, er de konstruert slik at de kan kobles sammen, uten at det går utover konstruksjonsmessige kvaliteter. Pergolaene leveres med gode garantier, og du trenger egentlig bare bestemme deg for hvor i hagen du ønsker å nyte sommeren. Alt det andre, som frakt og installasjon, tar Utecomfort seg av.

MANGE LØSNINGER: Utekjøkken kommer i mange ulike løsninger, og du kan skreddersy en egen løsning som passer dine behov.

Utekjøkken fra Utecomfort

PRAKTISK: Med et utekjøkken kan du enkelt tilberede hele sommermåltidet ute. Hyggelig og sosialt!

Showroom og pizzalykke

La oss spole et par måneder frem i tid, til fellesferien. Da vil vi nok en gang samles på hjemmeferie, og det kan hende at behovet for en napolitansk pizza melder seg. Med pergola og utekjøkken i hagen, ligger alt til rette for å drømme seg bort til sydligere breddegrader.

– Utekjøkken er det du gjør det til. Du kan ha alt fra grill, kokeplate, kjøleskap og vask samlet, eller velge det som passer deg og dine behov best. Fordelen med et utekjøkken av kvalitet, er at det kan stå ute hele året med et trekk over på vinterstid. Når våren kommer, er kjøkkenet klart til bruk! sier Elisabeth.

TÅLER VINTEREN: Når sommersesongen er over, dekker du bare utekjøkkenet med et trekk. Det er ingenting i veien for å bruke det på vinterstid også, for å grille marshmallows og koke kakao.

 

Hun anbefaler leireovnen kamado bono med pizzastein hvis du vil servere sommerens beste pizza! Og for den store BBQ-festen er merket Sunstone en sikker vinner.

– Sunstone er fra Texas, der det er om å gjøre å ha størst mulig grill. Nordmenn ligger ikke så langt etter, så alle som legger litt prestisje i grillingen, vil sette pris på en kvalitetsgrill, sier hun.

Frister det å bringe sør-Europa eller Texas hjem i sommer, så finner du Utecomfort sitt showroom i Asker sentrum. Her kan du enten ringe på forhånd for å få den veiledningen du trenger, eller du kan stikke innom når det passer deg.

 

5 grunner til å ha utekjøkken i hagen

  • Du slipper å gå inn for å hente utstyr.
  • Matlagingen blir mer sosial.
  • Du kan lage tilbehør som saus, pasta eller grønnsaker ute.
  • Du kan oppbevare alt fra bestikk til kasseroller ute.
  • Du kan grille, koke og steke på ett sted.

 

Ønsker du en gratis befaring? Ta kontakt.