Slik ble kjøkkenet husets knutepunkt

Publisert
11. november 2016

Ekteparet delte huset inn i soner som familien kunne vokse med.

Da huseier, som ønsker å være anonym, tok kontakt med arkitekt for å få et skreddersydd hjem på Billingstad som passet familien på fem, tegnet arkitekt Lars Lantto i Askim Lantto arkitekter tre skisser.
 
 

Annonse

Én av dem skilte seg ut og gikk rett hjem hos paret, som for ti år siden fikk realisert husdrømmen.
 
– Vi er veldig fornøyd med hva Lantto har fått til. Spesielt rominndelingen var viktig da vi skulle bygge huset, slik at samtlige familiemedlemmer fikk litt privatliv, i tillegg til at vi fikk et hyggelig samlingspunkt, forteller han.
 
Les alt om kjøkken på Botrend her
 

Lek med ulike høyder

Hovedideen til arkitekten Lantto var å leke litt med komposisjonen av volumer i huset. Derfor valgte han å ikke gjøre hele huset til et stort volum, men heller flere små.
 
– Når man kommer inn i huset, ligger kjøkkenet mitt i huset som et volum. På kjøkkenets ene side ligger huseiernes soverom og garasje noen trappetrinn ned, og i den andre enden finner vi barnas sove- og oppholdsrom noen trappetrinn opp, forklarer Lantto.

 
Dermed ble det romslige og luftige kjøkkenet et naturlig møtepunkt og knutepunkt for familien på fem, noe også huseier er svært fornøyd med.
 
– Det at Lantto har lekt med gulv- og takhøyde er gjort for å få fram kontrastene i rommene – et element vi synes er kult. At kjøkkenet et blitt familiens samlingspunkt er vi også glad for. Det er uten tvil det rommet vi bruker mest, forklarer han.
 
Slik totalrenoverte de 80-tallsboligen
 
I underetasjen ligger familiens stue, i tillegg til en ekstern TV-stue.

Naturlig harmoni

I tillegg til rominndelingen er paret godt fornøyd med hvordan huset harmonerer og passer til tomten.
 
­­– Selv om huset er på 400 kvadratmeter over to etasjer, oppleves det ikke som overveldende stort i terrenget. Vi opplever heller ikke at noen kriker og kroker er til overs, og det er vi veldig fornøyd med, forteller huseier.

 
Også billigenheten var viktig da han og kona skulle bygge for ti år siden.
 
Hun inspireres av søreuropeisk arkitektur
 
Selv vokste han opp på Nesøya, men flyttet til Billingstad i voksen alder. Siden har han ikke ønsket å flytte ut av området.
 
Linn innredet hjemmet rundt spisebordet
 
– Vi trives veldig godt her. Det har alt vi trenger, i tillegg til at det bor veldig hyggelige mennesker her. Tidligere bodde vi ved Billingstad skole, men har gått mye turer forbi denne åsen, hvor vi har beundret utsikten. Da denne tomten ble lagt ut for salg, slo vi til, forteller han.

Stramt og rent

Som flere andre har også dette paret latt seg inspirere av den populære funkisstilen, og da de skulle begynne en ny byggeprosess, sto et moderne hus med et flatt tak høyt på ønskelisten, i tillegg til overnevnte kriterier arkitekten måtte jobbe med.
 
– Arkitekten løste oppgaven godt. Totaliteten fungerer bra, roser byggherren.
 
I dette huset har alle rom betong
 

Les flere saker på Botrend.no
 
Tips og innspill? Ta kontakt her, og følg oss på Facebook og Instagram under @botrend.no