Slik blir huset til Tone og Markus

Publisert
25. januar 2016

Villaen på Blommenholm får et herskapelig uttrykk.

I dokumenter oversendt Bærum kommune går det frem at Tone Damli og Markus Foss vil sette opp et ferdighus, signert BoligPartner.
 
Det aktuelle huset inngår i husserien «Herskapelig» og representerer, ifølge BoligPartner, «for mange den virkelig store husdrømmen».
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Damli og Foss kjøpte i mai i fjor «Villa Solum» på Blommenholm for nesten 9,5 millioner kroner. Boligen fra 1924 viste seg å være i så dårlig stand at paret ønsker å jevne det med jorden for å bygge en helt ny bolig på tomten.
 
I mellomtiden bor paret på Høvik, på «promperommet til Markus», som Tone omtaler det på egen blogg:
 
Ser fram til ein ny epoke i livet, eit nytt eventyr er i ferd med å starte. Voksenpoeng med eige hus i Bærum. Eg er glad og lykkelig. Også gledar eg meg til å sjå Billie tasse rundt barfot i hagen, stor plass til å boltre seg på, skrev Tone i juli i fjor.

Mange rom

 
Huset som Tone og Markus har sendt inn foreløpige plantegninger på heter «Holmgaard».
 
I BoligPartners beskrivelser av huset går det frem at Holmgaard er et av husprodusentens mest særegne hus, og kjennetegnes først og fremst med en stor hall med 5,2 meters takhøyde og to trappeløp som smelter sammen i et galleri i andre etasje.
 
I dokumenter sendt til kommunen går det frem at Tone og Markus vil bygge «Holmgaard – Spesial».
 
Dette hjemmet ser ut som et hotell
 
I huset, som har bruksareal på drøyt 300 kvadratmeter, er det blant annet fem soverom, tre stuer og to bad.
 
– Det er et veldig populært hus. I våre spørreundersøkelser, der vi ber folk peke ut det huset de ønsker seg aller mest, er det gjerne dette huset folk velger, sier markedssjef i BoligPartner, Geir Thomassen.
 
Ifølge ham er Herskapelig-serien spesielt populær blant kvinner i 30 og 40-årene.
 
– Denne serien tilbyr jo på en måte det lille ekstra. Det er store hus og flotte detaljer. Bare trappegangen i huset er jo veldig majestetisk, sier Thomassen.
 
Les flere bolignyheter på Botrend her. 

Fiktive naboklager

 
Ifølge VG mottok samboerparet Damli og Foss tidlig i prosessen anonyme naboprotester mot rivingen av det gamle huset på Blommenholm.
 
Naboene skal ha ment at «Villa Solum» er verneverdig og således ikke kan rives. I et anonymt brev til Bærum kommune mener de at den slitne villaen «bør bevares som et vakkert eksempel på de gamle villaene i et område med stor historisk og kulturell verdi».
 
Slik innreder modell og programleder Kathrine Sørland
 
I helgen avslørte TV2 at klagene kommer fra fiktive «naboer». Adressen som er oppgitt i brevet til kommunen er også en adresse som ikke blir direkte berørt av Damli og Foss’ byggeplaner.
 
Ansvarlig arkitekt for rivearbeidet av Villa Solum, Kai T Fellskjær, mener det hele høres merkelig ut.
 
– Det kommer alltid en eller annen form for naboklage i forbindelse med nye husprosjekter, men fiktive naboklager har jeg aldri hørt om, sier han.
 
Fellskjær sier han ikke står for oppføring av det nye huset, men at han bistår Damli og Foss i søknadsarbeidet rundt rivningen av det gamle huset.
 
– Huset er slitent og ikke bevaringsverdig, men gjeldende regler i kommunen sier at det skal leveres full byggesøknad for å ta det ned. Vi vil sende inn en søknad om ikke veldig lang tid, sier Fellskjær.
 
Denne saken ble første gang publisert i Budstikka. 

Annonse