Slik blir interiørtrenden i 2018

Publisert
2. januar 2017

Økt trivsel og søk etter den gode stemningen, vil prege interiørbildet.

Trivsel.
 
Det er ordet som står igjen etter at IFIs Trendforum har diskutert tendensene i interiørmoten anno 2018.

Annonse

 
Gruppen består av representanter fra både tapet-, tekstil-, maling-, gulv- og verktøyleverandører og er ledet av Bjørg Owren, kreativ leder i ifi.no. 
 
De mener at det moderne interiøret anno 2018 ikke er vellykket før det «kjennes riktig».
 
– Det holder ikke at det ser fint ut. Hjemmet skal være en plass der du som bor der skal kjenne at «her er det godt å være», sier Owren.
 
Sett farge på interiøret
 
 

Et sansespill

For at vi skal trives, må alle sansene finne behag.
 
– Sansebaserte opplevelser er et nøkkeluttrykk. Vi skal avstemme med alle sansene. Det holder ikke å bare synes at noe ser pent ut. Vi skal ta og føle på, vi skal lukte og høre etter – og vi skal kjenne på magefølelsen. Først da kan vi lage interiører vi selv virkelig trives i, forklarer Owren.
 
Derfor blir brunt mer populært
 
 

Individuelle flokkdyr

 
Og hva som behager, varierer fra person til person.
 
– Vi er individuelle flokkdyr. Vi vil alltid la oss påvirke av hva andre gjør og hva andre synes, men framover vil vi legge større vekt på hva vi selv føler også. Vi tørr å være mer individuelle i flokken, tror Owren, og utdyper: – Vi begynner å stole mer på oss selv og hva som kjennes rett for oss, og vi våger å gå for det i større grad enn tidligere.
 
Slik fronter de norsk design med dørmatter
 

Produkt av tiden

 
Det økte fokuset på og behovet for trivsel er et produkt av tiden vi lever i.
 
– Det skjer så mye rundt oss og alt går så fort. Vi blir stadig eksponert for konflikter og uroligheter, og føler oss mer utrygge. Da trenger vi et frirom der vi kan puste, der vi kan være oss selv og trives med det, og det er helt naturlig at hjemmet har denne funksjonen, sier Owren.
 
Bo Naturlig: Slik skapes gode rom
 

Ikke forenelig

 
Owren og resten av trendpanelet synes ikke de hvitmalte veggene og det kjølige interiøret som har preget norske hjem de siste tjue årene stemmer overens med våre tanker om trivsel ellers.
 
– Mye romklang, få farger og lite variasjon i materialer virker upersonlig og nakent, og er lite forenelig med hva de fleste ellers forbinder med trivsel, kos og hygge, sier hun.
 
Skandinaviske designere hylles i tapetkolleksjon

Det viktige samspillet

Så hvordan vil dette ønske om økt trivsel vises i interiører framover?
 
Det er selvsagt helt individuelt hva vi trives i, men vi kan samtidig se noen tendenser som peker i samme retning.
 
– Vi ser et mye større mangfold, og interiørene blir generelt lunere, varmere og frodigere. Vi ser til naturen som den største inspirasjonskilden, og vi vil ha det mer autentisk og ujålete. Det er et samspill mellom flere farger, flere ulike materialer og flere former, akkurat som i naturen. I det store og det hele kan vi si at det blir mer mat for sansene våre, forklarer Owren.
 
Les mer på Botrends forside
 
Tips oss gjerne her, og følg oss på Facebook og Instagram