Annonsørinnhold

Slik dekker du julens fineste bord

Publisert
20. november 2017

Legg til rette for julen på kjøkkenet.

Et vakkert juledekket bord skal integreres i interiøret, påvirket av trend, sesong og
naturlige dekorelementer. Kombiner nostalgiske arvestykker med samleobjekt for et
unikt, personlig uttrykk. Slik dekker du julens fineste bord.

 

jul bord tallerken galss bestikk skaugum bogstad eple kongler

BOGSTAD HVIT

BOGSTAD HVIT

Bogstad Hvit er et tradisjonelt servise fra Porsgrunds Porselænsfabrik som ble lansert i 1887. Serviset er klassisk, tidløst og vakkert og fungerer godt i kombinasjon med andre serviser. Denne kuverten er dekket i Bogstad Hvit sammen med Skaugum bestikk og klassiske Finn-glass fra Hadeland Glassverk for en tradisjonell, men samtidig minimalistisk look på festbordet.

TIPS! Tenk gjennom hva slags tema du ønsker på bordet, og hvilke farger du vil fokusere på når det kommer til duk, servietter, lys og dekor.

jul bord tallerken galss bestikk skaugum bogstad strå kongler

ÅRETS JULEPLATTE MED BOGSTAD STRÅ

ÅRETS JULEPLATTE OG BOGSTAD STRÅ

Årets juleplatte fra Porsgrunds Porselænsfabrik er for andre året på rad inspirert av dyr på den norske faunaen. I fjor var det ekornet som fikk vise seg frem på juleplatten, mens det i år er et vakkert rådyr som preger platten. Kombinert med det klassiske Bogstad strå-serviset får vi en helhetlig og vakker kuvert som garantert vil feste seg hos gjestene. Her er det dekket med kvalitetsbestikk fra Skaugum og vakre, munnblåste Finn-glass fra Hadeland Glassverk.

 

jul bord tallerken galss bestikk sense juletre

SENSE

SENSE

For den som ønsker en mer stilren og minimalistisk borddekking til jul, eller bare et servise som passer like godt sommer som vinter, er Sense det perfekte valget. Sense er Porsgrunds største, helt hvite servise og kan kombineres med andre serviser eller brukes alene. Her er det dekket med Sense på NATUR eikefjøl, med Skaugum Kebony bestikk og kjøkkenhåndklær fra Bastian. Her er også Sentimento serien fra Hadeland Glassverk brukt som glass, både allround-glasset og Lipari-glasset er presentert i kuverten. For et enkelt, minimalistisk touch av jul har vi brukt et grønt juletre fra Gran-serien som dekorasjon.

TIPS! Serverer du varm mat anbefales det å varme tallerkenene. Sett en stabel med tallerkener inn i stekeovnen på 50 grader om du ikke har tallerkenvarmer.

278 ÅR MED JULETRADISJONER

– Se der, det er de samme vinduene som stod her da Christiania Glasmagasin overtok dette lokalet i 1965. Hilde Stærkebye peker ut mot Strøket, midt i Asker sentrum. I en perfekt belyst, nyoppusset butikk som er pyntet til jul, står bare de gamle, originale vinduene igjen – som en vakker kontrast og et bindeledd mellom det som har vært og det som er nå.

I 1857 åpnet detaljutsalget til Christiania Glasmagasin i en krambod på Jernbanetorget. På grunn av utbygging av jernbanen i 1862 ble glassutsalget flyttet til den gamle postgården på Stortorvet. Christiania Glasmagasin har utviklet seg i takt med tiden, og har i dag inspirerende butikker over hele landet.

Christiania Glasmagasin asker strøket jul selger porselen

MODERNE OG TRADISJONSRIK: Hos Christiania Glasmagasin finner du julegaver til han, henne, ung og gammel.

– I slutten av august stod lokalet i Asker ferdig oppusset. Her får du de kjente merkene fra
Hadeland Glassverk, Porsgrund Porselen og Norgesglasset, men med et bredere varesortimentet enn før. Kundene er i større grad opptatt av funksjonelle bruksgjenstander, som sortimentet reflekterer. I kjelleren har vi åpnet et Outlet der du finner håndklær, puter, sengetepper, bilder og andre fine pyntegjenstander. Egentlig får du alt du trenger til hjemmet her hos oss, smiler Gryan Teigen, regionssjef i Christiania Glasmagasin.

 

FØRJULSSTRI

Christiania Glasmagasin har feiret jul siden 1739. Fra de små stemningsskaperne tilhørende adventstiden, bakeredskapene til små, ivrige pepperkakebakere og dekketøyet til julebordet – Christiania Glasmagasin har 278 års erfaring med førjulsstri.

christiania glassmagasin porselen strå mønster butikk

HVA GIR DU TIL DEN SOM HAR ALT?: Samleobjekter er et nyttig og godt julegavetips.

– Julen er en tid for å samles rundt bordet til god mat og hygge med de du er glad i. Vi bruker kjøkkenet på en moderne måte, som et oppholdsrom som integreres i boligen på en selvsagt måte. Vi er opptatt av hva du skal bruke oppholdsrommet til. Spisebordet er et naturlig samlingspunkt for hele familien, hver dag. Ikke gjem bort det fine serviset eller arvestykkene dine, men legg til rette for julen på kjøkkenet enten det dreier seg om å bake pepperkaker med barna eller en tradisjonsrik julemiddag, oppfordrer Hilde.

 

JULEGAVETIPSET

Julegaver nøtter gull bånd christiania glassmagasin

ÅRETS FINESTE GAVER: Julegavene fra Christiania Glasmagasin skal kle innholdet.

Jentene i butikken i Asker går snart inn i en travel, men fin førjulstid. Her får du alt du trenger til den store høytiden; gavene du gleder deg til å gi bort og de du ønsker deg selv. Hele julegavehandelen kan gjøres her, enten det er til han eller henne, ung eller gammel.

– Hva gir du til den som har alt? Samleobjekter er et nyttig og godt julegavetips. Det kan være et bestemt servise, et glass, bestikk eller en knivserie. Her finner du glasserier med knusegaranti til lystige lag, serviseserier med skårgaranti og kjøkkenutstyr til hverdager, hobbykokker og matgourmetene. Og så må innpakningen kle julegaven. Vi er stolte av gavene vi pakker inn og sender av sted med kundene, vi tror de blir de fineste gavene under treet i år, sier Gryan til slutt.

Vil du flere tips til julens bordekking? Se her. 

 

Christiania Glasmagasin, Strøket 9, Tlf.: 46 62 61 10