Slik dekker du nyttårsbordet

Publisert
29. desember 2016

Bloggeren Bo Naturlig viser deg lekker borddekking

Det kan jo være at noen og enhver av oss er litt mette på fest og god mat nå – magen kjennes i hvert fall godt forsynt ut.
 
Med fare for å høres for banal ut, så oppfordrer jeg likevel til å tåle en fest til.
 
Fordi det er noe spesielt med et år som avløses av et nytt.
 
Les flere innlegg fra bloggeren Bo Naturlig
 

Tid for refleksjon

Like viktig som å dekke et hyggelig bord, er det å reflektere over året som har gått.
 
Tipper de fleste av oss har kjent på gleder så vel som på sorger.
 
Ta deg en liten pust i romjuls-bakken, tenk over hva du er takknemlig for og hva du både håper og drømmer om i 2017.
 
De største hårete nyttårsforsettene kan man kanskje like greit styre unna, men å ha en ambisjon om at man ønsker å benytte mer tid med de man er glad i, det kan være et godt og oppnåelig ønske.

Ofte er det nettopp disse vi setter oss rundt et bord med, hvor vi deler god mat, så vel som drikke og prat.
 
Jeg er tilhenger av at vertskapet har gjort ting så enkelt, men likevel har så koll på logistikken at de har god tid til å sitte  ned mellom retter og glass som fylles.
 
Besøk Bo Naturlig på bloggen her.
 

Ha noen retningslinjer

 
Om du velger å dekke et bord som er rustikt med trematerialer, kongler og julens leftovers, eller om du drar frem det som skinner og går for en litt mer glamorøs inntreden til det nye året, så er det greit å holde seg til noen retningslinjer.
 
– Husk at alle, på kryss og tvers av bordet, synes det er hyggelig å kunne se hverandre i øynene. Altså ikke ha for høye gjenstander på bordet. Velger du noe med høyde, bør det i så fall være smalt og høyt, ikke volumiøst, høyt og bredt.
 
Mer inspirasjon til borddekking her
 

Fordel pynten

Ellers er det lurt å huske på det samme som man gjør når man pynter kaker, nemlig at alle skal få et like godt stykke med like mye pynt. Fordel pynten utover bordet, ikke bare på midten, og husk å benytte lengderetningene.
 
Servietter benytter de fleste av oss til fest, men om du velger den klassiske papirvarianten, går for linservietter eller du bretter de så de utgjør et dekorativt supplement som her i form av et juletre, så er det bare din kreativitet som setter grenser.

 
Har du slått på kokke- stortromma og skal servere flere retter, så trenger du fort flere typer bestikk og glass.
 
En enkel huskeregel er at du alltid starter ytterst med bestikket, og jobber deg innover. Dette er en enkel måte å slippe unna med å sitte igjen med fiskekniven, når indrefiletèn entrer bordet.
 
Ellers kan du plukke frem og benytte pynt du ellers har litt her og der av i huset. Telysstaker, noen kongler, litt granbar, noe som skimrer og hyggelig belysning- slikt tilrettelegger for god feststemning.
 
 – Riktig glass er 50 % av smaksopplevelsen
 

Klar for nytt år

Jeg vet hva jeg er takknemlig for dette året som har gått, og jeg er veldig klar for det nye året.
 
Med stormen «Urd» hylende utenfor vinduet og på tampen av året, så avslutter jeg med å takke dere alle for engasjement, klapp på skuldra og ikke minst følget her, så vel som i øvrige sosiale medier.
 
Slik velger du riktig champagneglass
 

 
Også synes jeg vi alle bør huske på at livets oppturer ikke hadde vært så store, hvis det ikke var for samspillet og kontrastene med noen nedturer.
 
Så gjør deg klar og 2017 blir akkurat hva du gjør det til!
 
Diktet fra Kjerstin Aune gjør meg klar til å ta fatt på det nye året!
 
Livet byr på mere spenning
fart og fest og mang en vending
Her er dagen, her er året
Pakk det opp og sett av gårde.
 
Riktig godt og varmt nytt år til dere alle fra  Tina
 
Følg Tina og Bo Naturlig på  bloggen  og på Instagram på @bonaturlig
 
Mer på Botrends forside