Slik er Tone Krokens julehjem

Publisert
16. desember 2016

Glamorøs og rosa jul.

Midt i flyttekaos og oppussing har interiørstylist Tone Kroken skapt en lun julestue. I år tilbringer hun julen i Goa, men det betyr ikke at hjemmet ikke skal pyntes til jul.
 
– Det er jo helt kaos her. Men juleselskap og kakebaking skal vi ha! Selv om vi må sitte på gulvet midt blant flyttekasser, sier Tone Kroken lattermildt.
 
I år falt valget på en rosa jul. Med rosa pelikaner og juletrær som sender assosiasjonene til Miamis art deco-univers. Iblandet norsk granbar, en religiøs Maria-statue kjøpt på en vintagebutikk i Frankrike, og julekuler i alle størrelser og fasonger.
 

Annonse

Det er gull og hvitt også – men den røde tråden er rosa.
 
– Jeg tror det begynte da jeg var i Marrakech tidligere i år. Der fant jeg dette fantastiske rosa Beni Ourain teppet.
 
At et marokkansk teppe skulle sette standarden for årets julepynt i et norsk hjem, lyder kanskje rart. Men for interiørstylister som Tone Kroken er Marokko og Marrakech et interiørmekka som besøkes opptil flere ganger hvert år. Hennes beste tips til byen får du her.
 
Les mer om interiør og design på Botrend
 

5 grunnregler for å unngå rot

Julepynt kan lett bli rotete. Det er farger, fasonger, nye trender og gamle skatter som skal settes sammen i skjønn forening. For å gjøre jobben lettere, har Tone Kroken noen grunnleggende regler hun forholder seg til:
 
1 – Hold deg til få farger
2- Bygg i høyder
3- Bland levende lys med led-lys – og sørg for å ha mange nok
4- Bruk julegodtet som pynt
5- Ikke tenk minimalisme
 
– Det er lov å ha litt ekstra. Det viktigste er å holde deg til få farger, da er mye gjort for å unngå et rotete inntrykk, sier Kroken.
 
For Botrends lesere har hun stylet et coffee-table, et lite stuebord, som gjerne kan bli stående julen gjennom. Her er det ingen duk som må skiftes etter hvert måltid.
 
Les også: Slik lager du din egen vinterkrans
 
– Julen er jo veldig sosial. Vi samler venner, familie og koser oss med juleverksted og pakking av julegaver. Da er det viktig at også julepynten er på plass.
 
Les også: Bli med hjem til juledronningen Jette Frölich

 

Gammel julepynt blir lekker innpakning

Tone Kroken er ikke opptatt av regler. Regler som at julen skal være rød, eller at alt det grønne må være ekte.
 
– Det er helt innafor å bruke falske juletrær og girlander i andre farger. Men selv hentet jeg ekte juletre på egen eiendom på Brønnøya. I år blir første gang på lenge hvor jeg ikke gjør det.
 
Les også: Her er årets flotteste julebord!
 
 

En like fast tradisjon er å kjøpe noe nytt hvert år. Slik blander hun gammelt og nytt og foruten årets rosa innslag, består samlingen av gull og hvitt. Det hvite kom inn for 10 år siden, de siste årene har det blitt kjøpt inn stadig mer i gull. Og det gamle hun ikke lenger bruker, gjør gjerne nytten som gave til familie og venner.
 
– Ting jeg blir lei av bruker jeg på julepakkene. Jeg pynter pakkene med julepynt og regifter gjerne. Vi har så mye, så gjenbruk blir bare viktigere og viktigere, sier interiørstylisten.
 
Selv ønsker hun seg opplevelser og bøker til jul. Og en sterk og god stekepanne til sitt nye hjem som skal stå klart når de kommer hjem fra ferie.
 
Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her. Og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no
Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her. Og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no