Slik får du orden i kaoset

Publisert
17. februar 2016

Les hvordan bloggeren Listelykke gjør det.

 
Har du lyst til å rydde opp?
 
Eller kanskje er du bare nødt til det?
 
Uansett – her er 11 tips fra bloggen Listelykke som du kan lese før du setter i gang. Håper de kan være til hjelp!
 
 
Les også innlegget Slik pakker du smart når du skal flytte
 

Annonse

11 tips til orden i kaoset

 
1. Visualiser målet du har satt deg. Kanskje er det å rydde sånn at du får vasket gulvet igjen, eller å tømme et skap du trenger å bruke til noe annet. Aldri begynn på noe som helst uten å ha satt et mål.
 
2. Skriv lister. Herreminhatt, lister! Det er det viktigste av alt. Les mer om det her. 
 
3. Sett av tid. Ting du har planlagt og spart timer til, blir ofte gjennomført. Innlem gjerne familien din i planene dine. 
 
4. Sett frem to kasser (gi bort/selge + ta vare på), og en søppelkasse (eller flere, dersom du kan kildesortere det du skal rydde opp).
 
5. Skru av TV. Du trenger begge øynene og litt konsentrasjon. Sett heller på musikk du elsker! Ikke for smooth, gjerne med litt tempo. Akkurat som når du trener, vil det hjelpe deg med farta. 
 
6. Finn gode hjem til alle tingene du rydder. Det er lettere å ta en rufs når alt har sin plass! Merk gjerne hyller og kasser, slik at bedre halvdeler og små desimaler også kan rydde tingene på plass. 
 
Les flere råd under bildet. 
 
Planla huset rundt møblene
 

Annonse

Bli kvitt det!

 
7. Ta gode og raske avgjørelser. Rot oppstår når man ikke har tatt avgjørelser i det hele tatt. Vi mennesker knytter oss ofte til ting. Prøv å frigjøre deg fra tingenes makt over deg.
 
8. Kjør produktivitetssprinter. Korte perioder med maks innsats, uten avbrytelser.
 
9. Ha det du trenger for hånden. Søppelposer, tomt bagasjerom for bortkjøring i en fei, små esker til å sortere småting, fryserteip og tusj for merking. Ha også en kurv for tingene som skal flyttes til andre rom. Det er kjekt å ta en runde rundt i huset med den kurven til slutt.
 
10. Ikke rydd i det du skal kaste. Bare kast det. Med en eneste gang. Det siste er ekstremt viktig. Bli kvitt det!
 
11. Ikke kjøp esker, bokser og kasser du ikke vet nøyaktig hva skal brukes til eller hvor skal lagres. Hvis du tenker over det, kan det hende at overskuddsemballasje og tomme kasser er en del av rotet ditt? (Jeg skal vise et bilde fra virkeligheten senere… Hørte jeg skomakerens barn?)
 
Så er det bare å finne ut hvilken del av huset du vil begynne med!
 
Listelykke kan du følge både på Instagram og Facebook
 
Les flere saker på Botrends forside her.