Slik fikk de drømmehytta i Hurum

Publisert
6. oktober 2016
Tekst av
Bettine Nicotra

Asker-familien rev alt og bygde nytt.

Magne Sandboe (49), Line Simonsen (44), to av sønnene og en kompis har akkurat ankommet hytta i Hurum denne fredags ettermiddagen.Line rydder på plass matvarene mens Magne flyr rundt på gressplenen med de tre gutta.

– Når folk kommer på besøk, hva er det første de kommenterer?

– De synes nærheten til sjøen er imponerende, også kommenterer de muligheten vi har til å åpne hele stueveggen, det åpne galleriet på hemsen og takhøyden over kjøkkenet og spisestuen, sier Magne.

Annonse

Som jeg skulle sagt det selv. For en fantastisk beliggenhet og for en hytte! Ikke rart de bare bruker den mer og mer.

– Med kun en halvtimes kjøretid hjemmefra så tar vi gjerne turen etter jobb for å grille og bade, sier familiefaren fra Asker.

– Ja, Magne sier at han ønsker å bo her når barna blir eldre, legger kona Line til.

Kjøpte småbruk i Sverige.

I skral forfatning

For ni år siden arvet de den slitne hytta med anneks etter Magnes foreldre. Hytta Magne har mange minner fra gjennom oppveksten.

– Hytta og annekset var i skral forfatning og det var både fuktig og rått her, så tidligere var vi her nesten kun da det var finvær. Da brukte vi plattingen nede ved sjøen som stuegulv og begynte det å regne pakket vi gjerne snippesken og reiste hjem, forteller Magne.

Tanken på å rive og bygge nytt var fristende.

Og da de for åtte år siden var i lystig lag på Kragerø Resort traff de den rette damen.

– Der traff vi bærumsarkitekten Wenche Meyer-Olsen. Vi fortalte om våre ideer og vår fascinasjon for hotellets stil, som at vi likte de store glassflatene ned til gulvet, forteller Magne.

De fant raskt tonen og inviterte henne med hjem. Her skisserte hun opp noen ideer basert på huset i Asker (se det lekre huset her), spa-hotellet og hytta i Hurum.

– Hun traff blink på første skudd, sier Magne.

Annonse

Denne familien ferierer på Brønnøya.Til jul sto den splitter nye hytta ferdig.

Moren til Magne har vært en ivrig gjest siden, og med egen «hybel» med utsikt over fjorden er det ikke vanskelig å forstå.

– Hun elsker å se på solnedgangen. Jeg husker fra barndommen at vi alltid kom jækla sent hjem fordi hun ville ha med seg solnedgangen, sier Magne og ler mens han viser gamle bilder.

Les om flere hytter på Botrend her.

Ikke fremmed for gode bruktfunn

Å sitte stille og se på solnedgangen er ikke noe Magne har tatt seg tid til i det siste.

Han har stadig nye prosjekter på gang.

Møbleringen er også et eviggående prosjekt, ifølge Finn-eksperten som støtt og stadig tar med seg et møbel eller to på vei til hytta.

I stuen står en rustikk metallhylle som han hentet i en bygård i gamle Oslo, metallskapene er fra et utstillingslokale på Skøyen og sofaen har levd sitt tidligere liv i en stue på Smestad.

Fant drømmehytta på Norefjell.

Magne har ikke tid til å sitte rundt spisebordet.

Gutta skal ut i båt og far er minst like ivrig der han sender dem ut.

Ikke lenge etter kommer de roende tilbake. Motoren har streiket.

Mens han hopper i vannet for å redde gjengen, står Line trygt på terrassen med kaffekoppen i hånden og ler av det hele.

Loungeliv på Blefjell.

Hytte ved vannkanten i Hurum

  • 110 kvadratmeter med hems. Åpen kjøkken og stue, fire soverom og bad. På hemsen er det god plass til overnattingsgjester.
  • Med på laget: – Bærumsarkitekten Wenche Meyer-Olsen og byggansvarlig Rune Kristiansen i Kristiansen og Stensrud AS. Ikke minst gjorde Ståle Ludvigsen en formidabel innsats med grunnarbeidene, for her var nemlig endeløs og komplisert leirbunn som vi måtte forholde oss til.
  • Her er: Magne (49) og Line (44) sammen med barna, venner og farmor.
  • Materialer vi har benyttet: – Vi la stor vekt på vedlikeholdsfrihet med gjennomfarget fiberpuss og aluminiumsbekledde dører og vinduer. Kledningen er varmebehandlet furu. Vi er spent på hvilken patina panelet vil få, men blir vi ikke fornøyd vil vi kun behandle det med olje.
  • Vårt yndlingssted: – Det er stuen med helt åpne foldevinduer, men aller helst er vi ute på stranden.
  • Det vi ønsker oss aller mest: – Vi kunne ønsket oss en brygge, men vi føler vel egentlig at vi er i mål.
  • Det siste vi skaffet til hytta: – Egendesignede lamper og strømmaster på stranden som er inspirert av en loungebar i Sitges i Spania.
  • Kjæreste eiendel: – «Robert» den selvgående robotgressklipperen. Han frigjør mye av min hyttetid og gjør at vi slipper å dra inn gress via våte føtter.
  • Kommer aldri over dørstokken: – Føtter fulle av nyklippet gress, men det skjer dessverre litt for ofte hjemme i huset vårt i Asker.