Slik fikk de større uterom med egen takterrasse

Publisert
1. juli 2016

Funkisboligen ble ikke komplett uten en takterrasse med sjøutsikt.

Jon Marius og Linda Bastøe realiserte drømmen om takterrasse i fjor, da funkishuset på Høn i Asker sto ferdig.
 
Planen var en flislagt takterrasse med opphøyet kant, ledlys, glassrekkverk og boblebad, og etter litt om og men, var det nettopp slik resultatet ble.

Annonse

Den om lag hundre kvadratmeter store terrassen er enkel og gjennomført innredet med hagemøbler i rotting.
 
– Jeg har tenkt funksjonell design når jeg har innredet takterrassen. Jeg ønsker ikke at det skal være noe overflødig der, forteller han.
Terrassen er inndelt i ulike soner med en lounge, en spiseplass og et boblebad.
 
– Det var helt naturlig å innrede terrassen i soner med ulike bruksområder, forteller Jon Marius.
 
Slik får du lekker utebelysning
 
Gulvet er forsterket for å tåle vekten av boblebadet, og gulvet er flislagt.
 
– Er det en ting du ikke skal spare penger på er det et flatt tak. Slike tak får man ikke forsikret på grunn av høy lekkasjerisiko, og det skal derfor gjennomføres på en ordentlig måte. Derfor er betong-, membran- og sveisearbeidet her gjort svært grundig, i tillegg til at vi forsterket det på grunn av boblebadet, sier han.

Prioriterte boblebad

Boblebad er de vant til både fra tidligere hus og fra hytten, og det sto også høyt på listen da takterrassen skulle realiseres.
 
– Det er jo ingenting som er så digg som å senke seg ned i det etter en lang løpetur og se ut over Oslogjorden, sier han.

Takterrassen er sydvendt og ligger usjenert til. Hele dagen kommer solen til, og fra terrassen har de utsikt over fjorden, helt inn til hovedstaden.
 
Her er årets hotteste grilltrend
 
Inspirasjon til terrassen har Jon Marius hentet gjennom å ha gått på en rekke visninger i tillegg til egne ideer.
 
– Terrassen er blitt akkurat slik vi ønsket. Vi har parkering på garasjetaket, med overgang til terrassen. Det eneste vi mangler her nå, og som vi virkelig ønsker, er et integrert utekjøkken, forteller han.

Annonse

Jon Marius er nemlig svært glad i både mat og vin, og trives godt bak grillen. Derfor ønsker han et utekjøkken hvor han kan kokkelere med selskap av gjestene rundt seg.
 
Fikk drømmehagen med eget drivhus
 
– Vi planlegger et utekjøkken rundt innkassingen av utluftingen på taket. Nå er den kombinert med et blomsterbed for å gjøre det beste ut av en situasjon som må være der, men planen er å bygge et utekjøkken inntil denne hvor det allerede er tilgang til vann og strøm, sier han.

Lite plen

På den bratte tomten hvor huset er reist, er det for øvrig kun to små hageflekker, men det meste de i dag har av plen, er okkupert av barnas trampoline.
 
Drømmen om en vedlikeholdsfri hage
 
Når barna derimot er for stor for den, har Jon Marius andre planer for hagen.
 
– Da skal jeg lage en grillhytte, sier han.
 
Jon Marius er nemlig svært glad i godt mat og vin, og synes det er både kjekt og sosialt å invitere familie og venner på middag. 

– Utvidelse av kjøkkenet

I tillegg har også familien en mindre terrasse i etasjen under, med utgang fra kjøkkenet.
 
Den fungerer som et utvidet kjøkken når de doble skyvedørene åpnes.
 
– Det er den vi bruker mest og som naturlig blir en del av kjøkkenet. Den er lett tilgjengelig og blir brukt hele året. Vi sitter gjerne ikke der på vinteren, men for en som er glad i å grille, er det ikke noe problem å lage maten der på vinteren under varmelampen, sier han.
 
Les flere saker på Botrends forside her.
 
Tips eller innspill? Ta kontakt her