Slik gikk det da megler nektet å gi seg

Publisert
8. september 2016

Budet lå under prisantydning. Les hvordan det gikk.

 
Boligmarkedet er fortsatt brennhett og preget av lavt utbud. Mange kjøpere – få eiendommer til salgs.
 
Flere og flere forsøker seg også på å selge boliger uten å involvere megler i det hele tatt, da gjennom tjenester som Propr.no og Megleselv.no.
 

Annonse

Ga seg ikke

 
Nylig ble en bolig i Prost Christies vei i Bærum lagt ut for salg, med prisantydning på 5.9 mill. Etter vising vurderte eieren å akseptere et bud på 5.7 mill, altså 200.000 under prisantydningen.  
 
Det siste året har det vært enorm interesse  for rekkehus og tomannsboliger  i  Asker og  Bærum.  Kjøpere har rent ned visninger og budrunder har tatt helt av.
 
Derfor var meglerne Thomas Eide Gunnerud og Stian Holmen-Jensen hos Privatmegleren på Stabekk ikke helt fornøyd med budet under prisantydning. De mente markedet var villig til å gi mer.
 
– Vi fikk inn et ekstra interessentpar kl. 11.30, mens budet på 5,7 millioner sto til kl. 12. Klokken 11.55, etter vi gjennomførte en privat visning, kom et nytt bud inn, forklarer Eide Gunnerud.
 
Den nye interessenten kom fra registeret til Privatmegleren. Alle eiendomsmeglere har egne lister med interessenter til ulike objekter. Herfra kunne de finne rette navn.
 
– Budrunden mellom de to budgiverne endte på kr. 6.413.000, og tre timer senere var selgeren strålende fornøyd med salget til 713.000 kroner mer enn hva de rett før var klare til å akseptere, sier megleren.
 
Lokker med nyboliger i Lommedalen
 
 

Ikke skjedd uten megler

 
Han understreker at han ikke ønsker å vise til eksempelet for å skape egenreklame, men for å peke på en tendens i boligmarkedet der folk velger enkle tjenester eller unngår megler i salget.
 
– Salget av dette rekkehuset hadde ikke skjedd med kr. 713.000,- over prisantydning dersom du hadde solgt selv eller ved billig «gjør-det-selv» tjenester, påpeker han.
 
Solgte Nesøya-hus til 60 millioner

Solgte uten megler

 
I sommer har flere eiendommer blitt solgt uten megler. En av de som har fått mye oppmerksomhet, er Bjørn Bunæs som solgte en luksuseiendom utenfor Fredrikstad.
 
– Hvis du er en fyr som i utgangspunktet kan produktet ditt og kan å selge, så er det bedre for kjøper å ha direkte kontakt med meg fordi jeg tror jeg kan gjøre en bedre jobb, uttalte han i forbindelse med salget.
 
Bunæs har solgt uten megler før, og denne gangen anslår han å ha tjent opp mot 400.000. kroner ved å unngå megler.
 
Eiendomsmeglerne ønsker selvfølgelig ikke at boligsalg går uten deres ekspertise.
 
Sover i kø for  sikre seg tomter
 
 

Annonse

Handler om følelser

 
– Det å kjøpe en bolig handler mye om følelser, og det er en stor investering, sier Eide Gunnerud.
 
De som selger bolig selv får ansvar gjennom avhendingsloven, men regler om selve salget står ikke i avhendingsloven.
 
 
– Dette kan by på utfordringer, for både selgere og kjøpere er amatører med hverken eiendomsfaglig eller finansiell kompetanse. Risikoen for misforståelser eller bevisst tilbakehold av informasjon øker når selgere opptrer på egenhånd, sier Carsten Pihl hos Norges Eiendomsmeglerforbund.
 
Forbrukerrådet  nøler ikke med å oppfordreselgere til å selge egen bolig uten megler. 
 
I en undersøkelse blant 27 boligeiere som har solgt selv, sier 16 av dem at de ville gjøre det samme en gang til.
 
Les flere saker på Botrends forside her.
 
 
 
Nyhetsbrev fra Botrend

Ja, takk – jeg vil gjerne abonnere på Botrends nyhetsbrev.