Slik innreder du stuen – steg for steg

Publisert
31. januar 2017

Tina i Bo Naturlig viser deg hvordan her.

Nå skal det jo sies, at når det gjelder nettopp hvordan man innreder,så varierer smak og behag stort fra person til person.
 
Men ved å følge noen grunnprinsipper, så skaper du fort en stue du trives litt bedre i, samt som varer litt lengre rent tidsmessig.
 
Tina driver bloggen Bo Naturlig – den kan du besøke her.
 

Annonse

– Gi plass til de gode samtaler!
 
Tenk på hvordan sofaer og stolrygger står vendt. Fra hverandre, mot en nydelig utsikt eller mot tv’en. Legg gjerne til rette for flerbruk, altså tv-titting, boklesing og ikke minst de gode samtaler. Sistnevnte blir det flest av om man plasserer sittemøblene vendt mot hverandre.
 
U-form er altså bedre enn L-form.

Noe å se på

– Fokuspunkt.
 
Om det er et vakkert ildsted, havutsikt eller et stort maleri, så bygg opp en sone rundt disse fokuspunktene.
 
Opplevelsen av de forsterkes når du bygger opp og skaper et miljø rundt de. Tilfør  tepper, puter, en taklampe, et lite bord ol.
 
Her kan du lese flere interiørsaker på Botrend
 
 

Soner

– Tenk ulike soner.
 
Husk at alle i boligen bør ha en sone som de føler seg ekstra godt hjemme i.
 
For eksempel en lekesone til barna, en lesekrok til mor og et tv-hjørne til far. Ved å ha flere soner i et rom, så oppleves rommet spennende og innholdsrikt å oppholde seg i.
 
Her kan du få mer inspirasjon til stuen
 

– Utnytt plassen, men husk luft!
 
Vi nordboere dytter ofte sofaen helt inntil veggen, og velger et stort stuebord.  Ved å trekke sofaen litt lengre inn i rommet og velge feks.to småbord i stedet for nettopp det store, så skaper man luftigere rom og man kan få flere gode gangbaner i rommet.
 
– Funksjon først.
 
Jeg vet det er kjedelig, men det hjelper lite om du kun vil ha fire lenestoler, hvis det du virkelig trenger er en gedigen hjørnesofa.
 
Tenk nøye over hva dere savner per i dag og  hva dere faktisk har behov for. Puffer og paller fungerer forøvrig godt som mobile møbler, hvis mange brått melder sin ankomst.
 
 

Tøm rommet

 
– Tape it! Ved å tømme rommet, og tape opp hvor stor plass hver enkelt ting rar, så ser du lett om planen din er gjennomførbar…
 
– Belysning Husk at ulike soner, krever ulikt lys. Leke- og lesesone bør ha godt lys, en intim tv-krok detimot kan greie seg med mer dempet belysning. Uansett så bør du alltid gi rom for tre typer ulik belysning; grunnbelysning, stemningsbelysning og punktbelysning.
 
 

– Start med det største først. Tøm rommet, sett deretter på plass sofa, stuebord, lenestol og småbord. Videre bør veggdekor og belysning på plass. Til slutt kan du boltre deg med tepper, pledd, puter, lykter og pyntegjenstander.
 
Les mer på Botrends forside
 
Ta gjerne kontakt med oss her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no