Slik innredet von Krogh meglerkontoret

Publisert
12. november 2015

Ekteparet samarbeidet om interiøret hos Proaktiv.

Proaktiv-megler og daglig leder, Fredrik von Krogh, er over gjennomsnittet opptatt av interiør. At han i tillegg er gift med en av Norges største interiørbloggere, Anine von Krogh, gjør ikke interessen mindre.
 
Så da Proaktiv, etter å ha vært i et midlertidig lokale i et års tid, endelig skulle flytte, gjorde de innredningsarbeidet selv.
 
– Kontoret skal være funksjonelt og hjemmekoselig. Vi hadde lyst til å bevare husets sjel, samtidig som vi holder det moderne. Det syns jeg vi har klart fint, sier blogger og interiørekspert Anine von Krogh.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Panelet er ikke borte, men malt i firmaets farger: Blåturkis og hvitt. Store lamper fra House Doctor henger ned fra taket, og HAY-stoler fra Xponella i Asker vitner om tidsriktige møbler, mens klassikerkjøleskapet SMEG sender assosiasjoner tilbake til 50-tallet.
 
– Det er noe annet å sitte her med lys og god utsikt. Det nye lokalet har helt klart gitt oss større trivsel på arbeidsplassen, sier Fredrik von Krogh.
 
Nå er det selgers marked.

Tilbake til originalfargen

Anine og Fredrik von Krogh satte i gang oppussingen av kontoret i sommer. Både innvendig og utvendig ble det tatt store grep.
 
Det bevaringsverdige bygget i Asker sentrum stammer fra 1925 og ble opprinnelig laget for å huse spiker og annet rekvisita for Asker Bygg. Huset manglet både isolasjon og vann- og kloakksystem da Harald Skau kjøpte det på 90-tallet.
 
Hübsch: – Nordmenn tenker  kvalitet fremfor pris.
 
Nå er han godt fornøyd med at Anine og Fredrik von Krogh har tilbakeført fasaden til original farge.
 
– At huset var rødt i mange år skyldes en ivrig saksbehandler i Asker kommune. Da jeg skulle utbedre med vann- og kloakksystem på 90-tallet mente saksbehandleren at huset skulle være rødt. Den antikkgrå fargen de nå har brukt er omtrent den samme som da huset ble bygget i 1925, sier utleier Harald Skau.
 
På tide å rulle ut teppet.

Annonse

Arbeidsro til tross for åpent landskap

Innvendig er det også gjort store forandringer. Opprinnelig var lokalet mørkt og lukket. Det var to etasjer hvor hems og loft gjorde nytten som lager.
 
Vegger ble revet og en passasje fra trappen og bort til hemsen ble bygget. I de to møterommene ble hele rommet åpnet opp og veggene ble erstattet med glassvegger.
 
 Vel to måneder etter innflyttingen er det god stemning blant de ansatte.
 
– Det er morsommere å gå på jobb nå som vi har et åpent og hyggelig kontor. Det er tett og intimt, samtidig som vi får arbeidsro. Og blir det for ille, kan vi gå inn på ett av de to møterommene, sier ansatt og megler Per Olav Hess.
 
Bli med hjem til interiørarkitekt Krista Hartmann 
 
Det om lag 100 kvm store kontoret rommer et åpent landskap hvor Hess deler arbeidsplass med kontorets totalt åtte ansatte. En lokal møbelsnekker har laget arbeidspulter i tre etter Fredrik von Kroghs tegninger.
 
Klassiske Glamox L-1 Led-lamper, tegnet av Luxos grunnlegger, Lac Jacobsen i 1937 lyser opp arbeidsplassene. Arne Jakobsens bokstavkopp fra Ask interiør i Asker, gjør nytten som penneholder med den passende bokstaven P for Proaktiv.
 
– Kvalitetsmøbler og produkter gir god atmosfære på kontoret. Å ha åpent landskap er viktig i vår bransje og gir oss mulighet til å lære av hverandre. Ved å ha teppebelagt gulv demper vi støy og prat, sier Fredrik von Krogh.
 
– Men bare det å sitte i en av Askers signaturbygg gjør oss stolte.
Artikkelen fortsetter under bildene.
 
Warner Bros viser frem sitt nye arkitekttegnede kontor.

Påvirker hverandre

Da Fredrik von Krogh først kom over det ledige lokalet var han skeptisk. Det ville være altfor lite til åtte ansatte. Men da de begynte å se på hems- og loftløsningen, endret han mening.
 
– Vi diskuterer, smitter og påvirker hverandre. Det er gøy å tenke ut løsninger sammen, det er sånn vi opererer, sier Anine von Krogh med et smil.
 
I tillegg til å blogge, er det Anine som står for stylingen når ektemannen eller de andre meglerne selger eiendommer. Hun er en gjenganger på kontoret i Asker og de ansatte rydder lydig vekk både strømledninger og kabler når bilder til denne reportasjen skal tas.
 
– Vi tør ikke å ha hva som helst fremme på pultene når Anine kommer, spøker en av de ansatte og fjerner drikkeflasken som står på pulten.
 
Anine lover Adéle Jänis å kjøpe ny. I en litt mer passende farge.
 
– Vi får klare bilder i hodet om hvordan vi ønsker at det skal se ut. I dette tilfellet diskuterte vi lenge hvordan vi ville ha det. Først tenkte jeg: «Herre min hatt! Her var det trangt, masse furu og pels». Men så har det blitt veldig bra til slutt, sier Anine von Krogh fornøyd.
 
Ektemannen Fredrik von Krogh nikker fornøyd.
 
– Dette skal være det best eksponerte og hyggeligste meglerkontoret i Asker.
 
– Rekordfå boliger til salgs i Asker og Bærum.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.