Annonsørinnhold

Slik oppgraderer du hjemmet på 1-2-3 med nye håndtak og knotter

Publisert
26. oktober 2021

Hjemmets interiør preges også av de små detaljene som nærmest blir umerkelig i hverdagen. Se hvordan du kan oppgradere hjemmet på 1-2-3!

Det starter i det små

Et helhetsinntrykk av hjemmet og interiøret skapes av de gjennomgående detaljene. Å investere i et stort og dyrt designmøbel kan gi et kult tilskudd til interiøret, men er ikke nødvendig for å oppgradere hjemmet.

Den enkle løsningen? Nye håndtak og knotter. Slik kan du gi alle rom et billig og effektivt løft. Alt du trenger er en skrutrekker – og noen ganger kun hendene. Håndtak og knotter er ofte en enkel ting å overse i renoveringen, men kan likevel gi en vanvittig forandring. Det er heller ikke bare den ene døra som kan moderniseres med et nytt håndtak. Ta turen innom R. Bergersens nettbutikk og finn dine favoritter.

Dører inne og ute

Med nye dørhåndtak på ytterdører (både hovedinngang og terrassedør) løftes førsteinntrykket betydelig. Både du og gjestene vil oppleve hjemmet som gjennomtenkt og oppdatert, med et moderne og tidløst preg. Si farvel til de rustne, slitne og vinglete håndtakene. Få et hjem som oppleves oppdatert og stilfullt allerede før du går inn døren.

Med håndtak i ulike finisher og materialer finnes det noe for enhver smak. Slitesterke materialer sørger for at døren ser pen ut og vil fungere godt år etter år – uten at du trenger å tenke på vedlikehold. Krom og rustfritt stål er de beste alternativene utendørs. Hos R. Bergersen har vi et bredt utvalg som passer ethvert hjem.

R. Bergersen tilbyr dørhåndtak til både inner- og ytterdører.

Skal du ha nye dørhåndtak innendørs er utvalget enda større, for her trenger du ikke tenke på verken vær eller vind. Ta likevel høyde for hvem som bruker dørene. Barn er som vi vet gjerne litt røffere.

Selv om det er mulig å tilpasset håndtakene til de ulike rommene i boligen, vil like dører i samme område gi en mer helhetlig opplevelse. Dette gjelder eksempelvis i en korridor eller i et rom med flere innganger. Er du av den mer eklektiske typen kan du selvsagt gå for mix og match.

Møblene

Å bytte knotter på skap, kommoder og andre møbler er lite tidkrevende og et enkelt DIY-prosjekt. Det gamle nattbordet vil føles nytt med bare én ny knott, garderoben blir endelig fristende å åpne med nye møbelhåndtak, og kjøkkenet vil oppleves som et helt nytt rom. Det er ikke de store grepene som skal til.

 

Bruk møbelhåndtak til å sette ditt personlige preg på nye møbler, eller gi nytt liv til gamle.

Hvordan gjøre det selv?

Håndtak kommer ofte i gitte mål, særlig på moderne dører og skap. Om mulig anbefaler vi å demontere et håndtak og måle avstanden mellom skruehullene nøyaktig. Om det er en dør som sjeldent brukes, kan du gjerne ta med hele håndtaket til forretningen.

 

Håndtak og knotter er en enkel prosess og et lite krevende prosjekt for en helt ny stil.

Knotter er derimot en enklere prosess. Her er det som regel bare å skru dem ut fra baksiden, sjekke at gjengene fra skruene ikke har blitt utvidet for mye og dra over med en klut. For sikkerhets skyld kan man også støvsuge der skruen satt for å fjerne flis og støv. Deretter er det enkelt å montere en ny knott der den forrige satt.

Om knotten derimot har to skruer, kan du eventuelt gjøre som med døren; måle avstanden mellom skruehullene eller ta med hele knotten til butikken. Monteringen gjør du enkelt med en skrutrekker eller en umbraco. Noen leverandører legger også opp til at det skal være enkelt å bytte knotter og tilbyr smarte løsninger som du kan installere uten verktøy.

Velkommen til R. Bergersen

Bergersen er din totalleverandør av håndtak, beslag, adgangskontroll og låser. Vi har også en rekke andre uunnværlige løsninger til hjem, borettslag og sameier. Enten du skal oppgradere egen privat bolig eller ser etter større, gjennomgående løsninger i felles boligarealer, kan vi rådgi om en rekke løsninger. Vi holder til i Oslo, men leverer i hele Norge.

Kontakt oss gjerne i byggeprosessen og vår prosjektgruppe bistår med helhetlige løsninger for ditt bygg.