Annonsørinnhold

Slik sikrer du boligen din

Publisert
7. mars 2016

Bekymrer du deg når du er bortreist?

Ferie og høytidsdager er dessverre høytid for innbrudd. Det er derfor viktig at du tar forhåndsregler og tenker preventivt for å bedre sikre boligen din til ferien.

 
1. La boligen se bebodd ut
Det aller beste tipset for å unngå innbrudd er å gi inntrykk av at det er noen hjemme. Ikke skru av alle lys, og invester i en smartplugg med timer. Den kan du stille slik at lyset slår seg av og på innimellom mens du er bortreist. Unngå også tom søppelkasse og full postkasse, ellers vil tyvene skjønne at huset mest sannsynlig står tomt. 
 
2. Skjul verdifulle gjenstander
Innbruddtyvene ser ofte etter små og verdifulle gjenstander som er enkle å ta med seg. Skjul derfor dyrebare smykker og ikke la de ligge lett tilgjengelig på badet eller soverommet – det er nemlig her tyvene ser først.
 
3. Lås vinduer, dører og garasje
Omtrent halvparten av alle tyver kommer seg inn i huset gjennom dører. Pass derfor på at både vinduer, dører og garasjen er låst. Det kan også være en fordel å montere doble forsikringsgodkjente låser på alle ytter-, kjeller- og verandadører.
 
4. Ikke informer på sosiale medier
Legg ikke ut informasjon om at du reiser bort på Facebook, Twitter eller andre sosiale medier. Det kan være morsomt å fortelle familie og venner at du skal bort, men det du egentlig gjør er å opplyse tyvene om at huset er tomt. 
 
5. Boligalarm

Anskaff deg en boligalarm! Det er ingen tvil om at kriminelle velger hus uten alarm. Med en boligalarm har du alltid noen som passer på hjemmet mens du er borte. En boligalarm betyr sikkerhet; både for deg og din familie, kjæledyr, personlige eiendeler og verdifulle minner. 
 
I en boligalarm inngår det også ofte innbrudd-, panikk- og brannalarm, alt etter ditt behov. Vi hjelper deg å finne den billigste alarmen for akkurat din bolig og ditt behov. Fyll ut skjemaet og velg ulike leverandører du ønsker tilbud fra, og forhør deg om mulighetene for boligalarm:


Temp partner