Annonsørinnhold

Slik skal badet se ut nå

Publisert
3. mai 2019

Baderom har gått fra å være sterile, nøytrale soner til å være hjemmets velværeavdeling. Pudderrosa fargeinnslag, pendelbelysning og messing­tilbehør er bare noe av det som er hot på baderomsbarometeret i år.

Pusset du opp badet for ti år siden valgte du kanskje firkantede gulvfliser, dusjkabinett i frostet glass og glassbyggerstein som designelementer. I dag er det messingarmatur, avlange sluk og heksagonfliser som setter standarden. –Det er inspirerende med nye trender. Det utfordrer oss som jobber med baderom til å finne gode, praktiske løsninger i tråd med dagens visuelle preferanser, sier Bjørnar Lomundal, daglig leder i Lomundal Bygg. Han forteller at det som ble regnet som luksus tidligere i større grad har blitt standard på moderne bad. Eksempelvis trekker han frem integrert armatur, avlange sluk og organiske former på vaskeservanten.

Pudderrosa elementer samt messingdetaljer hever rommet til en ­balansert helhet, sier Lomundal.

Lomundal, baderom, pudderrosa og grønn

Ny fargepalett

Et av deres siste prosjekter ligger i Åkerøveien i Oslo, og her ser vi tydelig at det har skjedd et fargeskifte. Fra sterilt og hvitt er det nå rom for farger. –På dette badet har kunden valgt marmor som grunnmateriale i kombinasjon med dus grønne vegger. Pudderrosa elementer samt messingdetaljer hever rommet til en balansert helhet, sier Lomundal. Det er også verdt å merke seg at hverken speil eller fliser nødvendigvis trenger å være kvadratiske.

 

Lille speil på veggen der

Nå skal speilene være runde, og det som tidligere ble karakterisert som store fliser (60x60 cm) er ikke lenger så stort sammenlignet med de nye flisene på markedet som strekker seg fra gulv til tak. –Når vi bruker slike store fliser som er over to meter høye og åtti centimeter brede trenger vi svært lite fug. Det gir en ekstra høydefølelse og et svært delikat helhetsinntrykk, sier baderomseksperten. Flisene på gulvet har også gjennomgått et stilskifte. Nå er sekskantede fliser, eller såkalte heksagonfliser, et trendy valg.

 

Stemningsbelysning

Flombelysning à la intensivavdelingen på et sykehus er vi helt ferdige med. Nå er det stadig mer populært med pendelbelysning samt lamper i grupper. Det gir assosiasjoner til eksklusive spa, og med noen duftpinner som gir godlukt er ikke badet lenger kun et bruksrom. Det er et sted du søker til for å gjenvinne balansen i en hektisk hverdag. Og mens vi er inne på temaet spa, må vi selvsagt innom tendensene på badekarfronten. Her er det utvilsomt frittstående badekar som dikterer trendbildet.

Sånn får du det fint på badet

Men én ting er å vite hvilke trender som gjelder. Noe helt annet er å sette de sammen til en funksjonell helhet. –Jeg anser det som en trend i seg selv at folk i stadig større grad ser

verdien av å koble inn en interiørarkitekt når et nytt bad skal planlegges. Jeg opplever dette ønsket blant kundene langt oftere nå enn da vi startet opp for fire år siden, sier Lomundal. Ekspertisen kan komme godt med når materialvalg skal gjøres, møblement skal velges og dusjpreferanser skal tas. Å bringe en fagperson inn gjør det litt enklere å innfri ønsket om å bo slik du ser i interiørmagasinene.

Nyhet: skreddersydde bad

Har baderomseksperten noen tips til oss som vil ha en snarvei til et gjennomdesignet bad? –Veien til en slik helhet er kortere hvis du velger en skreddersydd løsning. Det er en trend som har tatt av det siste året, og stadig flere av våre kunder ønsker seg et individuelt uttrykk. Et skreddersydd bad gjør at vi kan utnytte muligheter og begrensninger i rommet på en smidigere måte ettersom møblene lages på mål i henhold til ønsker fra kunden. Du får med andre ord noe helt eget i form av design, samtidig som du utnytter plassen bedre, avslutter Bjørnar Lomundal.

Ja takk! Jeg vil gjerne bli kontaktet for et godt tilbud!