Slik skal eneboligen totalrenoveres rekordraskt

Publisert
19. april 2017

På få uker skal oppussingsobjektet i Bærum forvandles til et salgsobjekt.

Mandag 6. mars ble ferdighuset fra 1973 solgt for 1,1 millioner kroner over prisantydning. Kjøper var Sibirius eiendom, som er et lite og forholdsvis nystartet eiendomsutviklingsfirma med kun to ansatte.

 

Mandag 3. april overtok de boligen, som ligger på Rykkinn i Bærum,  som ny eier.

 

– Rykkinnveien 61 har en veldig fin beliggenhet midt i Vestlia, med fantastisk utsikt og gode solforhold, men alt er 40 år gammelt, sier styreleder Anders Huitfeldt-Kaas (70) i Sibirius eiendom, som driver firmaet sammen med Vassili Sibirius (28), som er daglig leder.

Annonse

I tillegg til gammel og utdatert standard, kan eneboligen skilte med både fukt i kjeller og råte i vegger.

 

Det bekymrer imidlertid ikke Huitfeldt-Kaas.

 

– Vi regner med at alt skal moderniseres, sier han.

 

Mål: 5 prosent fortjeneste

Huitfeldt-Kaas føler ikke at de ødelegger for privatpersoner på boligmarkedet med slike oppkjøp.

 

– Det er ingen privatperson som kan kjøpe et slikt objekt, ta det litt etter litt og tro at man kan bo der mens man holder på. Dette må tas med én gang, og det må gjøres effektivt, fastslår han.

 

Les også: Slik forvandlet de den slitne 70-tallsboligen

 

Eneboligen på øvre Rykkinn er Sibirius Eiendoms fjerde prosjekt. To tomannsboliger i Oslo ble god butikk, mens en leilighet i Oslo ble solgt uten at det kom noen kroner inn i kassen.

 

Målet for eneboligen på Rykkinn er 5 prosent netto fortjeneste.

 

Les også: Totalrenoverte 70-tallsboligen på to måneder

 

– Det vi skal leve av er god gjennomføring og kjøp av objekter som tåler å skulle rehabiliteres. Vi skal gjøre de riktige tingene på en rasjonell og kostnadseffektiv måte, forteller styrelederen.

 

Firmaet regner med å pusse opp i rekordfart, og har allerede hyret inn megler til salget.

– Vi trenger seks–syv uker byggetid, så det vil ta rundt åtte uker fra vi begynner til fotografen kan ta bildene til prospektet, fastslår Huitfeldt-Kaas.

 

Stor risiko

Megleren som har fått oppdraget med å selge Rykkinn-boligen er godt kjent med den type virksomhet.

 

– Det er mange som ser muligheter for fortjeneste med lav rente og høye boligpriser. I tillegg er det lite volum, noe som betyr færre jobber for snekkere og andre håndverkere. Det gjør at de som driver med dette kan få rimelig arbeidskraft, sier Edvard Chapsang i Eie Eiendomsmegling.

 

Les også: Hvordan leve i et oppussningsobjekt

 

Men på tross av et godt boligmarked om dagen forteller boliganalytiker Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret at det ikke er gitt at slik virksomhet gir positive resultater.

 

– Det er et risikoforetagende. Det er knyttet veldig stor risiko til dette og man må ha tro på at det man gjør er rett, sier Øye.

Han begrunner det blant annet med utsikter til flere boliger på markedet etter en tid med nedgang i antall omsetninger, som kan bidra til en utflating i boligprisene.

 

– Det er veldig mange som gjør denne type operasjoner. Det er mange som tjener på det, men også mange som taper på det grunnet overdreven vurderingsevne. Man må ha god selvtillit eller god erfaring, avslutter boliganalytikeren.