Slik skaper du deg din egen drømmebolig

Publisert
24. juni 2016

Hvordan se potensialet i en bolig? Les Boligdamas tips

Har du vært på mange visninger uten å finne boligen som har den planløsningen du ønsker deg?  Eller som ikke oppfyller dine behov ved første øyekast? 
 
Prøv å løfte blikket og se potensialet.   Og ikke la manglende kunnskaper hindre deg.  Det behøver ikke å være så vanskelig.  Og det er hjelp å få.
 
På bloggen til Boligdama.no kan du lese flere saker fra  eiendomsmarkedet
 

Se etter fremtidig potensiale

 
En god del av mine kunder ender opp med å kjøpe boliger som slik den fremstår, ikke fullt ut tilfredsstiller kravene og forventningene de hadde på forhånd. 
 
Dette skyldes dels realitetsorientering i løpet av prosessen, men også ofte at de med litt hjelp kan se et fremtidig potensiale i kvadratmeterne de kjøper.
 
Her kan du lese forrige innlegg fra Boligdama – Boligsalgsrapporter: hvor går veien videre?
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her
 

Viktige ting å tenke på for å utnytte potensialet i en bolig:

  • Gjør innledende undersøkelser i tidlig fase.  FØR du byr på boligen bør du ha en formening om som kan endres og ca hva det vil koste.  (tips: bærevegger, hva er tillatt og teknisk mulig).  En håndverker kan gjøre et anslag for deg.
 
  • Legg inn penger til endringer og oppussing når du setter din øvre grense for budet.
 
  • Ikke overvurder din egen innsats, sett av penger til bistand og håndverkere.
 
  • Beregn nok penger til eventuell mellomfinansiering, det kan ta litt tid før du får flyttet inn.
 
  • Prøv å få en formening om hva de planlagte endringer vil gjøre med verdien på boligen i forhold til investeringen.  Selv om du skal bo der selv, er det alltid godt å vite at man har investert riktig.  Erfaringsmessig vil smarte endringer som tilfører boligen merverdi som et ekstra  rom, åpen kjjøkkenløsning og bedre utnyttelse av plassen gi en høyere verdi.  Veldig dyrt kjøkken og dyre innredninger vil man som regel ikke få igjen for direkte, men kan være verdt pengene hvis det gir deg en god bokvalitet.

 

  • Når du har kjøpt boligen og skal planlegge endringene, bør du tenke på om du ikke skal bruke noen kroner på hjelp fra en interiørarkitekt.   Dette forbinder mange med «jåleri» og høye kostnader.  Men  du vil erfare at faglig bistand og god planlegging gir deg gode løsninger og besparelser senere.

 

  • Bruk håndverkere du kan stole på.  Pass på at de har godkjenning med ansvarsrett for arbeider der det kreves offentlige godkjenninger.  Be om anbud og pris på forhånd og følg opp fremdriften.

 

Annonse

Gå spekulantene i næringen

Det kan kanskje virke skummelt å kaste seg ut i et endrings- eller ombyggingsprosjekt. 
 
De kundene jeg har hjulpet med å komme igang med dette,  er blitt svært fornøyd med resultatet.  
 
De har fått en bolig som passer deres behov og som de føler seg hjemme i.  Samtidig har de vært trygge på at de har sikret eller til og med økt verdien på boligen.
 
I dagens marked ser vi at svært mange av boligene med potensiale blir kjøpt av spekulanter, som pusser så billig som mulig for maks profitt i form av resalg eller utleie. 
 
Hvorfor ikke gå disse i næringen?
 
Trude Larsen bak bloggen Boligdama.no er daglig leder i Boligkjøpsmegling AS og blogger fast for Botrend. 
 
Les flere saker på Botrends forside her.