Slik skapes gode rom

Publisert
2. desember 2016

Bo Naturlig gir deg råd til en enkel make-over.

Det er noe med sesongskifter, og nå nærmer det seg jul. 
 
Nå luner vi hjemmene våre med  gardiner  som henges opp, det fyres i peisen og endelig er det tid for levende lys igjen. 
 
Bo Naturlig blogger fast for Botrend – besøk bloggen her
 
 

Annonse

Mange tar det hele et hakk videre og pusser opp flere rom.
 
Når møbler og ting skal settes tilbake på sin plass, så finner man ut at man kanskje har lyst til å sette sofaen i en annen del av stuen, lage en ny tv-krok,  kjøpe noe nytt eller bare bruke det man har, men endre uttrykket litt.
 
Slik gjør du hjemmet personlig
 
Jeg vil gjennomgå  stuekjøkkenbad og  soverom i en egen bloggserie. Fordi jeg opplever mange spørsmål om disse rommene og fordi vi alle har godt av litt nye impulser og omgivelser.
Men først er det greit å vite litt om grunnprinsippene og hva du bør hensynta når du starter fra scratch i et rom.
 
Bli kjent med Tina bak Bo Naturlig her
 

Harmoni

Gode rom skapes ved å blande ulike strukturer, teksturer, blande gammelt i harmoni med nytt, men samtidig sørge for at alle elementer harmonerer og spiller hverandre gode – i stedet for å kjempe om oppmerksomheten.
 
Ta en titt i interiørmagasiner og finn ut hva slags stil du liker. Når du vet dette er det enklere å deretter vite hva slags elementer du vil jobbe videre med.
 
Nå skal sofa og gardin være i velur
 
 

 
-Start med å tømme rommet. Dette gir deg muligheten til å se rommet med nye, friske øyne.
 
– Flytt rundt! Ofte så blir vi så fastlåst i samme tanker som sist vi innredet, altså havner sofa på samme sted og lenestolen står stødig i sitt gamle hjørne. Test ut ulike plasseringer, bare husk at du ikke sperrer lysflater og setter ting kronglete til i forhold til gangbaner.
 
– Start med de store linjene. Plassér sofa, bord, spisestue, altså de store møbler først.
 
Les mer om interiør på Botrend her
 

3 typer belysning

– Sett lys på tilværelsen! Belysning bør påtenkes tidlig i prosessen når man innreder et rom, da dette er like viktig i et rom som nettopp de store linjene. Du bør sørge for tre typer belysning; grunnbelysning, stemningsbelysning og punktbelysning.
 
 

– The details! Så kanskje det mange synes er morsomst, nettopp puter, tepper, blomster, bits & pieces”. Puter trives best i oddetall og lave dekorgjenstander bør plasseres fremst.  Ellers er planter en stor hit nå, så husk å innlemme godt med grønt i interiøret.
 
Bli med å kåre Årets Botrend-hjem
 
– Husk helhet! Mange boliger har i dag åpne planløsninger, og det er da ekstra viktig at rommene må fungere godt sammen, siden de da vil oppleves  som ett rom for øyet.
 
Viktigst av alt, kos deg med prosessen, ta deg god tid og flørt med nye innredningstanker! Noe å bruke søndagen til?
 
Les mer på Botrends forside.
 
Ta gjerne kontakt med Botrend her, og følg oss på Facebook og Instagram – @botrend.no