Slik styler de leiligheten

Publisert
19. november 2015

Skreddersyr løsninger etter målgruppe.

Det er ikke bare leilighetens kvaliteter som er viktig å fremheve når du skal selge boligen din. Fokus på forbruker og deres behov hører også med.
 
Henriette Amlie og Linda Elmin i Boligstylistene viser deg hvordan i en toroms leilighet på Borgen i Asker. Leiligheten er 45 kvm stor og vil bli takstert til om lag to millioner kroner når den legges ut for salg i midten av november. 
 
– Styling er viktig. Denne leiligheten rommer fint to personer, og derfor tror vi den er aktuell for førstegangskjøpere under 30 år. Med det som utgangspunkt styler vi leiligheten på en trendy, ung og personlig måte i en nordisk stil, forteller dem.
(Saken fortsetter under bildene)
Slik velger du riktig gardin.
 
Økt iteresse for dyre boliger

Ser an målgruppen

Boligstylistene jobber i hovedsak med helstyling, men denne gangen var sofa og spisebord allerede plassert i leiligheten. De har begge lang erfaring med styling, og forteller at det er viktig å gjøre leiligheten leken når unge førstegangskjøpere er målgruppen.
 
– Vi ser alltid an beliggenhet og målgruppe, og førstegangskjøpere gir oss muligheten til en morsommere styling. Det skal være oppredd og ryddig, men det trenger ikke være så stivt. Styler vi derimot for eldre kunder blir det noe annerledes. Soverommet blir gjerne mer hotellinspirert, da de er mer opptatt av den følelsen det gir, forteller Henriette Amlie og Linda Elmin.
 
Flere boliger kuppes før visning
 
Nå er det selgers marked
 
Lag juledekor med Silje Sandmæl

Annonse

– Attraktive boliger

Leiligheten er 45 kvadratmeter og forholdsvis liten, men med god planløsning får man inntrykk av at den er større.
 
Daglig leder og megler i Proaktiv i Asker, Fredrik von Krogh, antar at leiligheten vil bli taksert til om lag to millioner kroner.
 
– Dette er attraktive boliger for førstegangskjøpere. Dessverre er det få slike objekter til en stor kjøpergruppe, noe som resulterer i økende boligpriser, forteller han.
 
Stort press på rekkehus og tomannsboliger
 
Artikkelen fortsetter under bildene

– Rådfør deg før kjøp

Von Krogh forteller at førstegangskjøpere ofte velger det første og beste de kommer over. Det er likevel et par viktige elementer du skal tenke på og være klar over i forkant av et kjøp.
 
– Å sette seg inn i økonomien til sameiet man handler i er viktig. Slik unngår man uhyggelige overraskelser. I tillegg er ofte førstegangskjøpere uerfarne, og derfor kan det være lurt å rådføre seg med folk i bransjen for tips og råd, anbefaler han.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.