Slik totalrenoverte de 80-tallsboligen

Publisert
19. februar 2016

Realiserte drømmehjemmet på et halvt år.

I april 2014 kjøpte Ellen og Bjørn Deverill-Mathisen eneboligen på Rykkinn.
 
Det som var en velholdt, men original enebolig fra 80-tallet, ble forvandlet til en trendy og funksjonell familiebolig på bare et drøyt halvår.
 
Valgte ferdighus – endevendte alt
 
– Vi trivdes godt der vi bodde, men huset var på ett plan, og ettersom barna ble større, ønsket vi oss et hus i to plan. Vi var litt på «kikker’n», men huset ble kjøpt på impuls. Vi tenkte ikke at vi ville renovere hele huset til å begynne med, men det bar preg av 80-tallet og vi ønsket å åpne opp og pusse opp kjøkkenet. Deretter ballet det på seg, forteller paret.

 

Annonse

Bevarte rominndelingen

Ellen og Bjørn har bevart mye av den originale romdelingen i hovedetasjen, men ved å flytte vaskerom ned i kjelleretasjen, har de fått større plass til kjøkken og stue.

 
De ønsket også åpen løsning, og flere vegger ble derfor revet. Nå er kjøkkenet blitt et naturlig og stort samlingspunkt midt i huset.
 
– Fordi vi under oppussingen av kjøkkenet så oss nødt til å gjøre noe med det elektriske anlegget, førte det ene til det andre. Det var ikke tilpasset en moderne familie. Dermed ble det også avdekket materiale i vegger hvor vi var usikre på egenskapene ved eventuell brann. Fordi det da måtte gjøres mye for å rette opp i dette, endte vi like godt med full renovering, forteller Bjørn.
 
I dag har familien fått et moderne styringsanlegg for lys og temperatur i boligen.

Store overraskelser

 
Med en åpen og gjennomtenkt romløsning i hovedetasjen, har paret også utnyttet plassen i kjelleren.
 
– Tidligere eier brukte kjelleren kun til oppbevaring. Det var mye uutnyttet plass, og vi så hvilket potensiale underetasjen virkelig hadde, forteller Bjørn.
 
I tillegg til utleiedelen som også tidligere var i underetasjen, har paret fått plass til en vinstue, bad, vaskerom, TV-stue og oppholdsrom for barna.
 
Bevarte stilpreget og atmosfæren fra 50-tallet
 
Den største overraskelsen befinner seg likevel bak den skjulte døren i vinstuen, nemlig vinkjelleren. Den beskriver de begge som et av husets favorittrom.
 
– Det er et morsomt rom, og med tanke på hvor glad vi er i god mat og vin, var det bare noe vi måtte ha, ler Bjørn. 

– Farget av trender

 
Paret har satset på et nordisk design, med lyse og store oppholdsrom og mye treverk.
 
Se hvordan Kathrine Sørland innredet hjemmet
 
Selv om Ellen har funnet plass til både Kählers lyshus og den populære Kubus-lysestaken, har paret bevisst vært på utkikk etter ting som ikke er fullt så kommersielle.
– Vi synes det er gøy å ha noe som ikke alle andre har, men jeg må innrømme at jeg blir litt farget av trender, forteller Ellen.

Vil bygge

 
Sammen har paret pusset opp to boliger tidligere, så selv om de ikke hadde en konkret oppussingsplan denne gangen heller, visste de hva som ventet underveis i prosessen.
 
Med utgangspunkt i å lage et funksjonelt hjem til familien og ved hjelp av gode håndverkere, føler de begge de har lykkes med arbeidet.
 
– Her trives vi og her blir vi – i hvert fall en stund, smiler Ellen. De er nemlig begge enig i at det hadde vært gøy å bygge et hus.