Små leiligheter rives vekk

Publisert
20. juni 2016

Mangel på leiligheter til salgs, gjør at de små rives bort fra markedet.

Det er ikke slik at det bare finnes dyre eiendommer i Asker og Bærum.
 
For tiden er det flere leiligheter i bygdene til salgs under to millioner kroner, blant annet på Gullhella i  Asker, på Rykkinn og Hosle i  Bærum.
 
Er du førstegangskjøper med erfaring – vi hører gjerne fra deg. 
 
Kommersiell tjeneste: Se boliger til salgs her
 
 

 

Lite å velge i

 
På Hosle, i Magnus Blikstads vei, har flere leiligheter blitt solgt den siste tiden. To av de 24 leilighetene i bygget, ofte kalt «bløtkaken», satte nylig prisrekord.
 
Den ene leiligheten på 33 kvadratmeter, ble solgt for 2,4 millioner kroner. Over en halv million kroner over takst. Den andre leiligheten i bygget ble kuppet før visning, og solgt for 2,45 millioner kroner.
 
Nå er nok en leilighet til salgs i samme bygg. Den er også på 33 kvm og har prisantydning på 1,9 millioner kroner.
 
Ga 2,2 millioner for 34 kvadrat på Hosle
 
Eiendomsmegler og salgssjef hos Proaktiv på Bekkestua, Jan Petter Solberg Hansen, sier det har vært god interesse allerede.
 
– Vi har hatt flere innom på visning, og alle virker veldig interesserte. Foreløpig ingen forsøk på kupping, opplyser han.
 
– Det er ikke mange adresser å velge mellom i Bærum når det gjelder små leiligheter, så da blir presset desto større når noe legges ut for salg, sier Solberg Hansen.
 
Les flere saker fra eiendomsmarkedet på Botred her. 

Annonse

Flere kuppes

 
Kupping  av boliger har bredt om seg den siste tiden, ettersom  desperate kjøpere prøver å sikre seg drømmeboligen.
 
Omsetningshastigheten i Asker og Bærum er for tiden på henholdsvis 39 dager i Asker og 17 dager i Bærum, ifølge siste statistikk fra Eiendom Norge.
 
– Dette gjenspeiler boligmarkedet slik det er nå. Det er ekstremt stor etterspørsel i et marked med få objekter. Så lenge etterspørselen er større enn tilbudet, og rentene forblir lave, vil nok ikke dette ta slutt over natten, sier eiendomsmegler Kristoffer Gedde i DNB Eiendom med hentydning til kupping.
 
Slik tar meglerkjedene opp kampen mot Finn.no
 

– Ikke positivt

 
På Gullhella selges nå en leilighet på 44 kvm med prisantydning 1.990.000 kroner. Bygget var nytt i 2011, og leiligheten markedsføres mot de under 35 år.
 
– Jeg hadde visning på denne leiligheten på søndag med godt oppmøte og 10 som skrev seg på liste. Grunnen til at vi så aktivt markedsførte mot unge mennesker, er fordi dette er ungdomsleiligheter som du må være under 35 år for å kunne kjøpe. Vi har opplevd tidligere at eldre har kommet på visning fordi de ikke har lest teksten i annonsen, forklarer eiendomsmegler Alexander Fossum hos Krogsveen i Asker. 
 
På Rykkinn er flere leiligheter til salgs for tiden, om man så vidt går over to millioner kroner.
 
Det er vanskelig for førstegangskjøpere å komme seg inn på boligmarkedet. Nylig sov Caroline Sand (28) i bilen over flere dager for å sikre seg sin første bolig i Asker.
 
Ikke alle er glade for prisoppgangen i leilighetssegmentet.
 
– Prisoppgangen i Oslo ligger på 10–11 prosent bare så langt i år og det er ikke uvanlig at leiligheter går for 100.000 kroner per kvadratmeter. Vi kan se en tendens til at denne prisoppgangen også sprer seg litt utenfor Oslo, som for eksempel til Bærum og på Romerike. Det er ikke positivt i det hele tatt, uttalte Anders Langtind i Oslo og Akershus Eiendomsmeglerforbund som til daglig jobber hos Privatmegleren på Ullevål stadion nylig.
 
Les flere saker på Botrends forside her