Småbruk gikk 2,3 mill over takst

Publisert
23. februar 2016

300 nysgjerrige møtte opp på visning.

 
Nylig skrev Botrend om at ordet småbruk er det mest søkte ordet på Finns boligsider.
 
Teorien om at nordmenn drømmer om en tilværelse i landlige omgivelser med naturen tett på og lite folk rundt seg, befestet seg nylig.
 
I helgen gikk nemlig et småbruk på Hurum 2,3 millioner kroner over takst, og lokket til seg hele 300 mennesker på visning.
 
Verditaksten var satt til 3.150.000 kroner, mens prisantydningen lå på 2.990.000 kroner. Etter at åtte personer hadde kjempet i budrunden, gikk småbruket for 5.450.000 kroner, skriver Drammens Tidende (DT+).
 
– Selger hadde regnet med rundt 3 millioner, så dette blir nesten som å vinne i Lotto, sier eiendomsmegler Martin Tverdal i Røyken og Omegn Eiendom til avisen.
 
Småbruket som ligger i Holmsbu, 1,7 kilometer fra stranden, er opprinnelig fra 1890. Det har flere ganger vært gjennom oppgraderinger.
 
I følge avisen delte Tverdal ut 250 salgsoppgaver i forkant av visningen på Hurum, og 300 mennesker dukket opp for å ta småbruket i øyesyn.

Annonse

 

Sjelden over takst

 
I 2014 søkte nordmenn på ordet ‘småbruk’ hele 2.668.158 ganger på Finn.no.
 
– Alt av spørreundersøkelser viser at folk ønsker seg en enslig stue med stort utsyn og lite innsyn. Det er drømmen, sier Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret til Botrend.
 
I følge ham er det sjelden at småbruk selges over takst.
 
– Som selger er alltid hytta eller småbruket mer verdt. Markedet er sjeldent villig til å betale det eieren mener objektet er verdt. Det er svært sjeldent budrunder – normalt er man i større grad i en forhandlingssituasjon, sier Øye.
 
I desember i fjor opplevde en småbrukeier på Rykkinn en lignende situasjon, da eiendommen ble solgt for over en million over takst. 
 
– Jeg kan ikke huske sist vi opplevde noe lignende. Dette var en sjelden mulighet. Man må langt ut i Asker, eller mest sannsynlig til Hole, for å finne et lignende objekt, sa eiendomsmegler Tore Aas i Eie Eiendomsmegling på Bekkestua til Botrend den gang.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Tips eller tilbakemelding? Send oss en e-post.