Smått og godt på Brønnøya

Publisert
27. mai 2017

Se hvordan familien fikk maks ut av 70 kvadratmeter.

– Det er et lite hus, men hver eneste kvadratmeter er utnyttet til det fulle.
 
Selv om huset bare har et areal på 70 kvadratmeter, er det til sammen 200 kvadratmeter over tre etasjer, forteller Vigdis Storsveen.
 

Annonse

Sammen med barna June og Markus bor hun i huset som ligger skjermet til på Brønnøya i Asker.
 
Huset er tegnet av Boxs arkitektstudio, og rommer smarte og finurlige arkitektløsninger, som gjør at familien på tre har nok av plass å boltre seg på.
 
Huset er bygget i mur, dekket med panel på utsiden.
 
Store rom gjør også at huset virker større enn det er.
 
Arkitekten har hatt fokus på å få mest mulig ut av kvadratmeterne, og blant annet trappeoppgangene i huset er vesentlig smalere enn standard bredde, av den enkle grunn å få mer bruksareal.
 
– Fordi huset er så lite har det også vært viktig å innrede riktig. Som å velge riktig farge ut fra størrelsen på rommene i huset, avhengig av hva man ønsker å fremheve, forteller Vigdis.
Les mer om interiør på Botrend
 

Bor i en unik boble

Sammen med barna flyttet Vigdis inn i boligen for to år siden, etter å ha bodd i en stor enebolig på Stabekk.
 
Vigdis, som selv er fra Asker, har alltid hatt et godt forhold til Brønnøya, og de siste 15 årene har hun drømt om et liv her. Å bo på en øy uten biltilgang byr på hverdagslige utfordringer, men det var ingen hindring for bildekunstneren.
 
– Det er en annen ro her – en unik boble i en ellers travel hverdag, samtidig som det er kort vei til Oslo. Det var den største motivasjonen for å flytte hit, forteller hun.
 
Fra tømmerhus til moderne familiebolig
 
På sikt ønsker hun at huset skal være et familiested hvor både barn og barnebarn møtes, og som med årene kan brukes som en hytte av barna.
 
 

Estetisk og gjennomført

Vigdis har et balansert forhold til tingene hun innreder og omgir seg med.
 
Inspireres av søreuropeisk arkitektur
 
I jobb liker hun de stramme, minimalistiske linjene i komposisjon og farge, men hjemme foretrekker hun en varm og personlig stil.
 
 
– Jeg bruker ikke mye penger på ting og tang til hjemmet, og det har heller ingenting å si om det er nytt eller gammelt, men jeg liker objekter som forteller en historie. Jeg har en interesse for ting vi omgir oss med og hvordan de påvirker oss. Derfor handler jeg aldri på impuls eller hopper på trender. Jeg sparer heller til et ordentlig kvalitetsobjekt jeg har bitt meg merke i, sier hun.

God miks

I et område omgitt av vakker natur, som Vigdis setter umåtelig stor pris på, har naturelementene også fått innpass i huset.
 
Gulvene er av tre, og husets knutepunkt, det store spisebordet med fargerike Eams-stoler rundt, er også laget i massivt tre.
 
I en god miks av naturelementer, nye og gamle objekter har Vigdis et estetisk og gjennomført hjem.

Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her. Og følg oss i sosiale medier under Botrend.no