Solgt for 1,1 mill. over prisantydning

Publisert
29. august 2016

Må pusses opp for minst 2 millioner.

Det var mange interessenter da en kjedet enebolig over tre plan ble lagt ut for salg i Trollveien på Jar i Bærum. På grunn av boligens behov for oppussing og renovering, var prisantydningen lavere enn normalt; 6,99 mill. for den 275 kvm. store boligen fra 1960.
 
 Men spesielt to budgivere var villige til å gi mer. Langt mer.
 
– Vi endte opp med en salgssum på 8,1 mill. Det er ganske voldsomt. Særlig med tanke på den omfattende jobben som venter. Her må alt tas, sier eiendomsmegler i DNB Bekkestua, Cathrine Pettersen.
 
Etter visning hadde flere skrevet seg på liste, men etter å ha regnet på oppussingskostnadene, stod megleren igjen med fem budgivere.
 
– Det var godt besøk på begge visningen, men tilbakemeldingene var ganske unisone: Det var mye å ta tak i. Flere falt fra etter å ha regnet på det, mens andre syns det var verdt bryet.
 
Få siste nytt fra boligmarkedet på Botrend her.

Annonse

Gammeldags hage og beliggenhet

Eiendommens beliggenhet og store hage, hadde mye å si for interessen, ifølge megleren.
 
– Grunnen til at den gikk såpass mye over prisantydning var nok den fantastiske beliggenheten. Det var en gammeldags hage med epletrær og ripsbusker som folk falt litt for.
 
Denne Bærums-boligen gikk 80 % over prisantydning – til tross for massive oppussingsbehov.
 

Boligmarkedet koker over hele Østlandet om dagen, og spesielt i østre deler av Bærum. Dit kommer gjerne kjøpere som har lett lenge i Oslo-markedet. Det er med på å presse prisene opp i, spesielt i områder med beliggenhet i nærheten av knutepunktene.
 
Forrige uke gikk en leilighet på 34 kvm unna for 2,6 mill – det gir en kvadratmeterpris på hele 76.470 kroner. Det gjør det svært attraktivt for boligkjøpere å forsøke seg på kupping av boliger. Den siste tiden har Botrend satt søkelyset på fenomenet, og mer om dette kan du lese her.
 
– Vi hadde også forespørsel om det var mulig å komme med private bud, men dette hadde vi diskutert med selger i forkant. Det skulle gjøres på den riktige måten og dermed ble alle tilnærminger avslått på et tidlig tidspunkt, sier Pettersen i DNB Bekkestua.
 
– Det er eksepsjonelt gode priser nå fordi det er så få objekter ute. Jeg pleier å si til mine kunder at har du noe å selge, men ikke nødvendigvis noe å kjøpe, så er jeg hundre prosent sikker på hva jeg ville gjort.
 
Boligdama tipser deg om hvordan du vurderer boligens tekniske tilstand.
 

Beregner to mill. i oppussing

Tiden hvor oppussingsobjekter kunne ligge ute på markedet i lang tid, er definitivt forbi. Både oppussingsprogammer på TV, drømmen om et småbruk og knapphet på boliger, har igjen gjort det attraktivt å droppe oppussingen før boligen skal selges. 
 
– Før ville folk omtrent ikke ha oppussingsobjekt, men nå må det enten være totalrenoveringsprosjekt eller topp standard. Det er flere som er opptatt av å tilbakeføre husene til original stand. Det er lite boliger ute, samtidig som vi har lav rente og god råd, sa eiendomsmegler Marie Malén Frogner til Botrend før sommeren.
 
Hun har solgt flere renoveringsklare objekter i Bærum det siste året, og har merket en stor interesse og høye priser, men færre budgivere på disse objektene.
 
– Man må nok inn med to millioner for å få det i stand. Jeg hadde kontakt med noen utbyggere i forkant av visning, og de finner fort ut om det er liv laga å tjene penger på dette. Det egnet seg nok mest for en familie, og det var en barnefamilie som endte opp med å kjøpe huset, sier eiendomsmegler Cathrine Pettersen.
 
Hadde eiendommen vært i topp stand, anslår megler at salgssummen hadde endt opp på mellom 9 og 9,2 millioner kroner.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.