Solgte 11 tomter på en dag

Publisert
7. juni 2016

Boligkjøperne sto i kø i en uke på Lierskogen.

Den siste tiden har det vært så stor rift om tomtene på Ekebergåsen på Lierskogen, at boligkjøpere har  parkert biler i kø og sovet i telt i flere døgn.
 
Lørdag gikk startskuddet for salget, og 11 tomter ble revet bort i det nye boligprosjektet som har vært planlagt i en årrekke.
 
– Både vi og utbygger er godt fornøyd med salget så langt. 11 salg er som forventet, sier eiendomsmegler hos Proaktiv Eiendomsmegling i Asker, Truls Eirik Holm.
 
Flere boligkjøpere har gått til det skritt å sove i bil for å sikre seg nye boliger denne våren. Caroline Sand sov i bilen for å være sikker på å få tilslag på en ny leilighet i Asker.
 
Tendensen med  kupping i boligmarkedet har også økt utover våren og sommeren, ifølge flere eksperter.
 
Solgte 30 av 33 nyboliger på en kveld
 
Botrend   følger  eiendomsmarkedet i hele Stor-Oslo. 
 

Annonse

– Unikt prosjekt

 
Det nye boligfeltet Ekebergåsen på Lierskogen, 7 minutter unna Asker sentrum, har vært under planlegging i en årrekke.
 
Befolkningen har ventet på at tomtene skal legges ut for salg, og det var flere fra Lier som hadde rigget seg til i køen i forrige uke.
 
Tilsammen satt syv boligkjøpere i kø på området fra mandag til lørdag, og megleren antar at over 50 deltok på fellesvisningene. I tillegg kommer alle de som har tatt turen innom på egenhånd.
 
– Dette er et unikt prosjekt som har vært på trappene i omtrent 20 år. At det er stor interesse er for så vidt ikke overraskende, uttalte Holm  da Botrend besøkte området i forrige uke.
 
Boligfeltet Ekerbergåsen vil bestå av 40 eneboliger, 32 rekkehus og 32 leiligheter. Det er arkitekttegnet 9 forskjellige eneboliger, slik at kjøper har flere valg.
 
Boligene har bruksareal mellom 151 og 242 kvm, og er priset fra 5.495.000 kroner.
 
Solgte 12 boliger før de kom på markedet
 
 Botrend  gir deg siste nytt innen eiendom og bolig, og har tidligere skrevet om salget av nyboliger som nå slår alle rekorder på Østlandet.
 

Sikret seg

 
Daniel Polzin (37) og samboeren Gry Svendsen (33) var blant boligkjøperne som sikret seg forrige uke.
 
Som førstemann i køen fikk de velge seg drømmetomten. 
 
Kommersiell tjeneste:  Se hvilke boliger som er til salgs her. 
 
– Vi hadde bare bestemt oss på forhånd. Vi ville være først ute til å velge tomten, og da parkerte vi her mandag morgen kl. 9.30 og ringte megleren, forklarer Daniel.
 
– Dette er en «once-in-a-lifetime»-opplevelse. 
 
Tips til Botrend-redaksjonen – send oss en e-post. 
 
Les flere saker på Botrends forside her.