Solgte boliger for 750 millioner

Publisert
6. oktober 2015

Selvaag Bolig selger unna i Stor-Oslo.

Etterspørselen er spesielt stor i Stor-Oslo, opplyser Selvaag Bolig.
 
I tredje kvartal i år solgte Selvaag Bolig ASA boliger for til sammen 750 millioner kroner.
 
– Det jeg kan si er at boligmarkedet er spesielt godt i og rundt Oslo, sier administrerende direktør i Selvaag Bolig AS, Baard Schumann til Botrend.
 
Selskapet kan ikke gå i detaljer på i hvilke spesifikke områder salget er godt, noe som har med hvordan tallene rapporteres til aksjonærer og Oslo Børs.
 

Stor etterspørsel

I tredje kvartal solgte selskapet 208 boliger, og ved utgangen av perioden hadde de 1.426 boliger under bygging.
 
– Tendensen i Stor-Oslo-markedet, som er betydelig større enn de andre markedene, er at etterspørselen er større enn tilbudet. Dette er noe vi også ser i Bergen og Trondheim, men likevel ikke i samme grad som i Stor-Oslo. Så det stemmer at dette markedet er ganske mye hetere enn markedene i både Bergen og Trondheim, sier Schumann til Botrend.
 
– Asker og Bærum er spesielt attraktive områder der det bygges for lite. Dette vil derfor være prioriterte områder for oss og andre utbyggere fremover, sier han.

Annonse

Venter godt salg

Totalt satte Selvaag Bolig i gang bygging av 204 boliger i tredje kvartal. 172 boliger ble ferdigstilt, og 202 ble overlevert til kjøper. Dette betyr at i de tre første kvartalene av 2015, solgte Selvaag Bolig 726 boliger med en samlet verdi på 2,46 milliarder kroner.
 
Ett av firmaets prosjekter som går godt, er Kilenkollen på Fornebu. Prosjektet består av 150 selveierleiligheter, og prisene starter på under to millioner kroner.
 
– Bærum mangler små leiligheter og vi ser at interessen for akkurat dette prosjektet er svært stor. Allerede nå er det 550 interessenter som har registrert seg, så vi venter svært godt salg, sier Schumann.