Solgte rett etter overtagelse

Publisert
12. desember 2016

Fikk skyhøy gevinst på Bekkestua-leilighet.

Leiligheten med ett soverom i boligprosjektet Bekkestua Syd 11 ble solgt med skyhøy gevinst bare dager etter at selger fikk utlevert nøklene.
 

– Det er ekstremt. Dette var absolutt ingen toppleilighet med fin utsikt og gode solforhold, men helt klart en fin leilighet, sier daglig leder og eiendomsmegler Jørgen Ek i Eie eiendomsmegling Sandvika.

 

Leiligheten på 50 kvadratmeter ble lagt ut for salg med en prisantydning på 3.950.000 kroner. Da budrunden var over var prisen 4.920.000 kroner – nesten 1 million kroner over prisantydningen.

 

– Dette var absolutt ikke lokkepris. Leiligheten ble kjøpt for 3,1 millioner kroner i et nybygg (Bekkestua Syd 11), fortsetter Ek.

 

Det betyr at selgeren satt igjen med en gevinst på hele 1,8 millioner kroner på leiligheten – før skatt.

 

Få siste nytt fra boligmarkedet her

 

Annonse

Usikker på prisantydningen

På nettet hadde annonsen 7.500 visninger. På visning var det 25 personer som dukket opp.

 

– Det var ekstremt bra respons på visning og folk var superpositive. Dette er en type leilighet som er litt mangelvare i området, sier eiendomsmegleren.

 

Men på tross av god interesse, ble Jørgen Ek usikker på om de hadde satt en riktig prisantydning da budrunden gikk av stabelen.

 

– Budrunden startet lavt med et bud på 3,4 millioner. Neste bud var på 3,5 millioner, og da begynte jeg å tenke på om vi hadde prissatt den for høyt, forteller Ek.
 

De seks budgiverne ga imidlertid klart uttrykk for at så ikke var tilfelle.

 

– Det tredje budet var på firetallet og derfra gikk det veldig smått, men med mye aktivitet, opp til 4.650.000 kroner. Etter det var det to budgivere igjen, og begge var godt voksne, fortsetter han.

 

Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her

 

100.000 kroner per kvadratmeter

Ek beskriver leiligheten på Bekkestua som mangelvare, og at det gjenspeiles i den høye salgsprisen.

 

– Når en leilighet på 50 kvadratmeter selges for nesten 100.000 kroner kvadratmeteren, så sier det noe om etterspørselen og om et stort behov for leiligheter i området, sier Ek, som forteller at leiligheten hadde de rette kvalitetene, selv om det ikke var noen toppleilighet.

 

– Leiligheten har mange av kvalitetene som de voksne ser etter med heis, garasje og oppvarmet fortau, sier han.

 

Han legger også til at salgsstrategien de brukte ga full klaff.

 

– Vi gjorde et godt forarbeid i forkant og traff ekstremt bra med markedsstrategien. Vi gjorde noen grep med digitale løsninger for å treffe både de litt yngre og de godt voksne, fastslår eiendomsmegleren, som i utgangspunktet regnet med at det i all hovedsak ville være godt voksne interessenter.

 

– Det som overrasket meg litt var at det var flere yngre med i budrunden. Dette er en leilighet på 50 kvadrat og med ett soverom, og jeg tenkte i forkant at den største bestanden av interessenter ville være godt voksne og enslige, men det var en betydelig andel av yngre boliginteressenter med også, legger han til.

 

Les også: Dette meglerkontoret nær doblet omsetningen på ett år

 

– Galskap

Det er imidlertid ikke bare leiligheten på Bekkestua som bød på overraskelse. For kort tid siden solgte Jørgen Ek en leilighet på 43 kvadratmeter i Durudveien på Haslum. Den gikk for formidable 3,5 millioner kroner.
 
Les også: Kuppet ubebodd Fornebu-leilighet til 600.000 over prisantydning
 

– Der var det bonanza og kaos på visning. Totalt var det 50 innom. Selger kjøpte leiligheten av meg for 12 måneder siden for 2,1 millioner kroner, og den gang lurte han på om han hadde kjøpt veldig dyrt. Jeg fortalte ham da at markedet var i vekst, sier Ek, som likevel ikke hadde drømt om en så høy salgssum.

 

– Han har pusset opp og gjort en veldig god jobb med leiligheten, men det er jo galskap, utbryter eiendomsmegleren, og fortsetter:

 

– Det viser effekten av T-banen. De som har gjort gode investeringer på boligmarkedet den siste tiden har gjort det nær T-banen. Galskapen i boligmarkedet i Oslo gjør at folk presses ut, og da er en bolig nær T-bane et meget attraktivt objekt, fastslår han.

 

Ek håper likevel at prisstigningen ikke fortsetter i samme tempo som nå.

 

– Vi meglere håper at bolig blir en litt langsiktig investering og at prisene flater ut. Hvis det først skal skje et krakk i boligmarkedet, så går det hardest ut over de boligene som har hatt brattest stigningskurve prismessig, sier Ek.

 
Les også: Spår fortsatt prisvekst i 2017

– Mange kjøpere klare

Desember er normalt en meget rolig måned på boligmarkedet, men Jørgen Ek forteller at det fortsatt er mange der ute som ikke har all fokus på julegaver og andre forberedelser til jul.

 

– Folk er fortsatt med. Jeg la ut la ut min siste bolig for året på torsdag og det har vært kjemperespons allerede. Man merker at det er litt ferietid på større objekter, er det et riktig objekt, så er folk med, sier Ek, som tror det blir et godt nytt boligår også i 2017.

 

– På nyåret står det mange nye kjøpere klare, så de som skal selge bør time det riktig og planlegge godt i forhold til salget, avslutter han.

 
Denne saken ble først publisert i Budstikka. Les flere saker på Botrends forside.
 
Kontakt oss her, og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no