Søstrene Aven kaster seg inn i interiørbransjen

Publisert
9. desember 2015

AvenStyle vil gi spesialråd til privatpersoner.

Søstrene Heidi og Lene Aven fra Bærum har alltid vært interessert i interiør. Nå ønsker de å gjøre det til et levebrød.
 
– Venner ringer oss ofte for å få hjelp til å tenke ut funksjonelle løsninger hjemme hos seg selv. Enten fordi de akkurat har kjøpt et nytt hus, skal bygge eller vil gjøre om innredningen, forklarer Heidi Aven.
 
Daglig jobber hun som innleid salgssjef fra sitt eget IT-selskap og er gründeren bak She Conference, en lederskapskonferanse for kvinner, som arrangeres i Oslo mars hvert år.
 
Lene er klinisk ernæringsfysiolog ved Universitetssykehuset i Oslo.
 
Begge har erfaring som husbyggere og renovatører.
 
– Lene er veldig flink med detaljene, mens jeg ser mer på helheten. Man ser ofte at folk har brukt mye penger på interiør, men mangler den personlige stilen. Det er der vi kan hjelpe til. Å se hva folk skal beholde i interiøret, gjerne en gammel gjenstand med historie og personlighet, og hvordan de skal få prikken over i’en, forklarer Heidi.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 

Foto og kunst i interiøret

 
Lene Aven er opptatt av kunstens plass i hjemmet.
 
– Mange gjør mye ut av innredningen, men så tenker de på kunsten og bildene de skal ha på veggen helt til slutt. Men kunst og bilder kan jo gjøre et rom, sier Lene.
 
Hun vil også formidle fotografiets muligheter i interiøret. Dersom man har bilder eller fotografier av familiemedlemmer, kan dette gjøre interiøret mer personlig.
 
– Ikke alle vet hvordan de skal få det til, eller hva som passer i hvilke rom. Her kan vi bidra med å se dette i sammenheng, både når det kommer til fargevalg og hva slags type foto som passer, forklarer Lene.
 
Dette er årets farge i 2016
 
– Det kan være kombinasjonen av bilder, foto, kunst og kanskje tekstiler, hyller og andre ting satt i sammenheng med resten av interiøret, sier hun.
 
Selv om Lene ikke anser seg som kunstner, har hun laget en del bilder, foto og malt på lerret som hun selv har på veggen og familie og venner ofte kommentere.
 
– Dette kan jeg dele med andre, dersom de har lyst til å få hjelp til å ta gamle bilder inn i nye rammer. Det kan være foto på lerret med maling, ta personlig foto som bestilles, sier Lene Aven.
 
Slik får du ny sofa meg enkle grep

Tenke helhet

 
Søstrene, som starter selskapet AvenStyle (@avenstyle på Instagram), vil komme på befaringer i private hjem. Noen ganger finner de løsninger via tips og råd ved første befaring, andre ganger kan de bli med på et lengre prosjekt. 
 
– Det handler om hvor man skal bruke pengene. Man kan for eksempel legge mer i gulv og lamper, men kjøpe en billigere sofa, sier Heidi.
 
Hun har god og lærerik erfaring med husbygging og har pusset opp flere leiligheter.
 
– Det gjelder å tenke helhetlig, alt fra det elektriske til rørene. Hvor skal stikkontaktene være, og hvor mange skal man ha? Hvor legger man armatur? Rørleggere er ikke så opptatt av design alltid, sier Heidi.
 
For AvenStyle vil det ikke være aktuelt å hjelpe eiendomsmeglere med å style hus før salg. Søstrene vil bistå privatpersoner.
 
– Det er viktig å få personlig kontakt med de som bor der, sier Lene.
 
– På sikt kan vi godt bistå som personlige shoppere, hjelpe til med spesialbestilte løsninger og hvor man gjør de beste kjøpene, smiler Heidi

Interiørbransje i vekst

 
Rådet fra bransjeorganisasjonen Virke er å gjøre grundige analyser før man kaster seg ut i interiørbransjen. 
 
– Møbel- og interiørbransjen er i vekst og vi forventer at 2015 kommer til å vise en vekst på 6 prosent, sier direktør i Virke faghandel og industriell handel, Ingrid Thinn Bjerke i Virke.
 
I følge Bjerke har bransjen vært relativt rask til å heve prisene etter at den norske kronen ble svekket, men at det likevel er store forskjeller mellom aktørene og tøff kamp om marginene. Bare i fjor ble 79 foretak avviklet, og trenden er stigende.
 
– For å overleve er det viktig å gjøre grundige markedsanalyser og deretter velge det sortimentet som treffer målgruppen. Det er mange som prøver seg i interiørbransjen og som ikke overlever, sier Thinn Bjerke.

Annonse