Sover i kø for å sikre seg tomter

Publisert
2. juni 2016

Populært boligprosjekt på Ekebergåsen i Lier.

– Dette er en «once in a lifetime»-opplevelse, sier Daniel Polzin (37) og smiler.
 
Han og samboeren Gry Svendsen (33) har sovet i kø på Ekebergåsen på Lierskogen i tre netter for å sikre seg tomt i det nye byggeprosjektet.
 
– Vi hadde bare bestemt oss på forhånd. Vi ville være først ute til å velge tomten, og da parkerte vi her mandag morgen kl. 9.30 og ringte megleren, forklarer Daniel.
 
Han kontaktet eiendomsmegler Truls Eirik Holm hos Proaktiv Eiendomsmegling i Asker og fortalte om familiens planer om å være de første til å velge seg tomt.
 
– Han trodde knapt sine egne ører, tror jeg, men vi forklarte at vi var klare til å vente fra mandag til lørdag og sove i bilen, sier Polzin.
 
I april i år  sov Caroline Sand (21) i bilen sin i flere netter  for å sikre seg en ny leilighet i Asker. 
 
Botrend  følger eiendomsmarkedet i  Stor-Oslo – få flere  eiendomsnyheter her. 
 

Kjente til planene

 
Lørdag 4. juni er salgsstart for prosjektet, og  foreløpig er det bare gravemaskiner og jordhauger på det store området.
 
Og et stort telt som kan huse køsitterne i varmen. 
 
Det nye boligfeltet på Ekebergåsen på Lierskogen har vært planlagt i mange år. Daniel Polzin og samboeren bor litt lenger nede på feltet, og er fra Lier. Derfor vet de veldig mye om både området og byggeplanene på forhånd.
 
– Først hørte vi om prosjektet via rykter, så satte vi oss opp på en liste og det var møter nede på samfunnshuset. Da vi skjønte at det var førstemann til mølla for å velge tomt, så var vi ikke i tvil om at vi ville gjøre det som måtte til, sier han og legger til:
 
– Vi er i alle fall heldige med været.
 
Andremann i køen kom kl. 15 på mandag, og nå har de vært en liten gjeng som har campet på området i flere netter. Ikke alle er like lystne på å snakke med media, og peker på Daniel.
 
– Det er veldig sosialt og hyggelig her. Nå er det flere av oss som kjenner hverandre fra før, så det er ikke noe problem å få tiden til å gå, sier han.
 
Er du interessert i nyboligprosjekter i  Asker  eller  Bærum –  les mer her. 
 
Etterlyser tusenvis av nye boliger
 

Annonse

– Ikke overraskende

 
Eiendomsmegler Truls Eirik Holm hos Proaktiv Eiendomsmegling i Asker fikser de siste detaljene til felles visning torsdag ettermiddag.
 
– Dette er et unikt prosjekt som har vært på trappene i omtrent 20 år. At det er stor interesse er for så vidt ikke overraskende, sier han.
 
– Det er en skjult skatt, dette området.
 
Eiendomsutvikler Erlend Søraker hos Bokvalitet har opplevd noe lignende før.
 
– Men det er ikke vanlig at man står i kø på denne måten, og i alle fall ikke over så lang tid. Jeg forstår godt at de gjør hva de kan for å sikre seg en tomt. Og det er ekstra hyggelig at det er lokale interessenter, det tyder på at dette er et bra sted å bo, sier han.
 
Her er det rift om nye boliger
 

Prisøkning

 
Boligfeltet Ekerbergåsen vil bestå av 40 eneboliger, 32 rekkehus og 32 leiligheter. Det er arkitekttegnet 9 forskjellige eneboliger, slik at kjøper har flere valg.
 
Boligene har bruksareal mellom 151 og 242 kvm, og er priset fra 5.495.000 kroner.
 
– Disse prisene vil vi holde i 14 dager, men så blir det en prisøkning etter det, sier Erlend Søraker i Bokvalitet.
 
Salgsstart er lørdag, og etter planen vil de første husene være innflyttingsklare i tredje kvartal i 2017.
 
Leter etter kjøper til Norges dyreste bolig
 

Annonse

Vanskelig marked

 
Bare på mandag var det 60 biler som kom innom feltet, ifølge Daniel Polzin.
 
– Jeg er ikke overrasket. Sånn er markedet nå, det er vanskelig å få kjøpt noe. Nå får vi en splitter ny, enebolig på 180 kvm til rundt 6 millioner kroner. Tomten har fine solforhold og god utsikt – helt perfekt. Også er det kort vei for meg til jobb i Sandvika, sier førstemann i køen på Ekebergåsen.
 
Eiendomsmegler Truls Eirik Holm hos Proaktiv bor selv på Lierskogen og har fulgt utviklingen i boligmarkedet på nært hold.
 
– De siste årene har prisene her steget kraftig. Folk får øynene opp for hvor sentralt dette er. I dette spesielle prosjektet har vi hatt interessenter fra overalt, spesielt Oslo, Asker, Bærum og Lier, sier Holm.
 
Tips eller tilbakemelding? Send oss en e-post. 
 




Nyhetsbrev fra Botrend

Ja, takk – jeg vil gjerne abonnere på Botrends nyhetsbrev.