Sterk meglerkonkurranse i Bærum

Publisert
15. desember 2015

Nå åpner Sem & Johnsen det syvende salgskontoret på Bekkestua.

Bekkestua er eiendomsmeglernes egen honningkrukke.
 
Nå åpner bymeglerne i Sem & Johnsen det syvende salgskontoret på en 210 meters gatestrekning sentrum.
 
Det er ikke vanskelig å få hjelp til å selge boligen eller å kjøpe en ny, hvis du tar deg en tur langs Gamle Ringeriksvei gjennom Bekkestua.
 
Der konkurrerer eiendomsmeglerne side om side på gateplan, og de blir stadig flere.
 
Når Sem & Johnsen åpner dørene til sentrums kanskje største kontor med 10 ansatte, blir de den syvende megleren på 210 meter. Fra DNB Eiendom i sør til Proa Eiendomsmegling i nord er avstanden mellom hvert kontor i snitt 30 meter.
 
OBOS bygger ut på Storøya
 
– Vi har meglet boliger i Asker og Bærum lenge, og tar stadig større markedsandeler. Det er derfor vi har valgt å etablere oss på Bekkestua, forteller Vidar Øie Nilsen fra Snarøya og megler Anne Hellebostad Causevic fra Bekkestua i Sem & Johnsen.
 
– Det er lettere å få tilgang på lokale boliger gjennom fysisk tilstedeværelse med eget kontor.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 

Annonse

Megler i øvre sjikt

 
Sem & Johnsen har lenge hatt en posisjon som megler av dyre kysteiendommer i Bærum og Asker, spesielt Snarøya og Nesøya.
 
– Vi vil fortsatt operere i dette øvre sjiktet, men skal selvsagt megle alle typer boliger fremover. Hovedmarkedet er Bærum, men Asker og Oslo Vest er også interessant, forteller Nilsen.
 
– Er det plass til så mange som syv forskjellige meglerkontorer på Bekkestua fremover?
 
– Ja. Det er solgt 1.800 boliger i Østre Bærum det siste året. Markedet er i vekst, ikke minst med utbyggingen på Fornebu.
 
Samme oppfatning gjør seg gjeldende blant flere av meglerne, som Budstikka har snakket med.
 
Renoveringsobjekt i Asker gikk 1,6 millioner over takst

Bytter kontorer

 
– Det er ikke spesielt mange meglere på Bekkestua i forhold til markedet, og dessuten er det jo de samme meglerne som rullerer, eller leker «stol-leken», sier Johan Orlin, daglig leder i Aktiv Bærum.
 
Flere av meglerne som nå skal jobbe for Sem & Johnsen på Bekkestua, er rekruttert fra konkurrenter like ved.
 
Causevic er selv en av dem. Hun har en årrekke bak seg i faget – senest hos naboene i Eie Eiendomsmegling, der hun jobbet fra 2003 og frem til nå.
 
Mener at det bygges for få boliger
 

Vil selge 1.360 boliger

 
Konkurransen øker, og alle Bekkestua-meglerne vil ta sin bit av kaken. En rundspørring Budstikka har gjort, viser at de syv håper å selge om lag 1.360 boliger neste år. Til sammenligning ble det solgt 1.798 bruktboliger i hele Østre Bærum de siste 12 månedene, ifølge databasen Eiendomsverdi.
 
Privatmegleren og DNB Eiendom er markedsledere med henholdsvis 21 og 18 prosent, ifølge samme kilde – fulgt av Krogsveen og Eie Eiendomsmegling, begge med 11 prosent.
 
Sem & Johnsen er nummer fem på listen etter 92 salg. Salgsmålet på 300 bruktboliger i 2016 signaliserer ambisjon om å øke andelen.
 
– Hvorfor skal nettopp Sem & Johnsen høste en slik suksess?
 
– Tre av fire som kjøper en familiebolig i Østre Bærum kommer fra en leilighet i Oslo Vest. Det gir oss som Oslo-megler en fordel, så lenge alle meglerne våre samtidig har dypt lokal kunnskap fra Bærum, fordi de bor her eller kommer herfra, mener Øie Nilsen.